İnternet kafeler girilen şifreleri kayıt altına alıyor mu?

397448

Hectopat
Makaleler
1
Gece gece kafama takıldı. Acaba girilen şifreleri kayıtta tutan internet kafeler var mıdır? Uykunuzu kaçıracak bir şey daha.

Anlık olarak kasada olan yetkili ekranlarımızı izliyor , evet ama bizim gördüğümüz parola karakterlerinden farklısını görmüyor. O an "şifreyi göstere tıklayıp , parolanı yazarsan" ve adam tam sırada senin ekranına geçerse o zaman kafenin sorumlusu ekranına bakarsa şifreni alabilir. Bu ihtimal dışında herhangi bir kayıt sistemi olduğunu sanmıyorum.

Bilmiyorum ama benim yıllardır gittiğim internet kafede öyle bir şey yoktu çünkü her bilgisayarı açtığımızda bütün veriler sıfırlanıyor sadece oyunlar vs. kalıyordu.

Sene bilmem kaç internet kafede elemanın biri facebook profilini açık unutmuş bence profil fotoğrafına cennet mahallesi çarli koyup oturumdan çıkmıştım. Yani evet tarayıcıda kayıtlı kalır ama kafe işletmecisinin senin hesaplarınla işi olacağını hiiiiiç sanmıyorum 😄

Sene bilmem kaç internet kafede elemanın biri facebook profilini açık unutmuş bence profil fotoğrafına cennet mahallesi çarli koyup oturumdan çıkmıştım. Yani evet tarayıcıda kayıtlı kalır ama kafe işletmecisinin senin hesaplarınla işi olacağını hiiiiiç sanmıyorum 😄
:D Neden olmasın ki. Günde kaç kişi gidiyor oralara. Hesapları alıp satsa kazanır baya.

Çoğu internet kafe bilgisayarında (pahalı olanlar dışında) dedicated disk olmaz, cihazlar LAN üzerinden boot edilir. Anlayacağınız, her şey ana makine üzerinden geçmek zorunda; bu tarz bir sistemde her türlü erişim elde edilebilir, işin özü bu işletmecinin niyetine bağlıdır.

Belli olmaz. Korkuyorsan girdiğin e-posta, oyun, program şifrelerini değiştir. Bundan sonrada başka bir hesap aç ondan oyna. Daha güvenli oluyor öyle. Ben genellikle öyle yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı