İnternet kafelerde şifreler nasıl korunuyor?

Thrian

Hectopat
İnternet kafelerde e-posta koruma nasıl oluyor? Bir oyun servisine (Steam, Epic Games) postanızı girmek için yazdığınızda ve oynadıktan sonra çıktığınızda e-posta yazılı kalıyor. Adama sordum bizim mekanizmamız var, bilgisayar kapanınca otomatikman silinip benim e-posta yazıyor dedi. Doğru mu? Böyle mi oluyor internet kafelerde?

Oturum saatin bittikten sonra uzatmayı deneyip tekrar kontrol edersin. Normalde silinmesi gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla dediği sistem var. Ben bir iki defa denk gelmiştim çünkü. "kafeninadı13" tarzı bir kullanıcı adı vardı Steam'de ilk girdiğimde. Bizde olmayan oyunu oynamak istediğimizde bilgisayara bağlanıp o hesabın şifresini giriyordu. Fakat pek güvendiğim söylenemez. Çok az internet kafede kendi Steam hesabımı kullandım, hepsinden çıktığımın akşamında şifremi değiştirdim.

Benim bildiğim korunmuyor hatta çalınma tehlikesi bile var bence hesabın ama öyle ise büyük ihtimal Deep freeze kurmuştur o otomatik her şeyi siliyor çünkü.

İnternet kafelerde e-posta koruma nasıl oluyor? Bir oyun servisine (Steam, Epic Games) postanızı girmek için yazdığınızda ve oynadıktan sonra çıktığınızda e-posta yazılı kalıyor. Adama sordum bizim mekanizmamız var, bilgisayar kapanınca otomatikman silinip benim e-posta yazıyor dedi. Doğru mu? Böyle mi oluyor internet kafelerde?
Eskiden Deep Freeze vardı. Şimdilerde çoğu kafe yazılımının yanlış bilmiyorsam böyle bir desteği var. Sistem kapanınca veya çıkış yaptıktan belli bir süre sonra kaydedilmiş bir aşamaya dönüyor. Hatta çoğu internet kafede single player oyunların saveini alamadığımdan oyunları tek bir oturuşta bitirmeye çalışırdım orta okuldayken :D

Eğer kafenin sahibinin niyeti kötü değilse öyle bir sistem koymuştur. Programa eklemiştir bilgisayar kapanınca epostaları ve şifreleri Cache'den siliyordur.
Bana deep freeze var dedi. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra benim kendi e postam çıkıyor dedi ve dediği e posta gerçekten de bilgisayarı ilk açtığımda ve 2. gidişimde oynadığım bilgisayarda adamın dediği kendi e postası vardı. Birşey olmaz değil mi?
Benim bildiğim korunmuyor hatta çalınma tehlikesi bile var bence hesabın ama öyle ise büyük ihtimal Deep freeze kurmuştur o otomatik her şeyi siliyor çünkü.

İşte Deep freeze dedi bana da. Bir şey olmaz değil mi?

Bana deep freeze var dedi. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra benim kendi e postam çıkıyor dedi ve dediği e posta gerçekten de bilgisayarı ilk açtığımda ve 2. gidişimde oynadığım bilgisayarda adamın dediği kendi e postası vardı. Birşey olmaz değil mi?

İnternet kafelere güven olmaz ama şifreni girip kaydetmediysen ve 2 faktörlü doğrulama varsa hesabında sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bana Deep freeze var dedi. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra benim kendi e postam çıkıyor dedi ve dediği e-posta gerçekten de bilgisayarı ilk açtığımda ve 2. gidişimde oynadığım bilgisayarda adamın dediği kendi e postası vardı. Bir şey olmaz değil mi?

Eğer oturum bilgileri de dahil hiçbir şey silinmiyorsa o internet kafeye gitmeyin. Verilerinizi herhangi bir müşteri rahatlıkla çalabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı