İnternet kafeye sistem ve ekipman önerisi

AMD 2600, RX590, 3200 MHz en az 8 GB ramli sistemler toplanabilir.

Bence bilgisayar sayısını en fazla 30 olarak düşün.
Bilgisayar başına bütçe artacak ve biraz daha iyi bir sistem ile güzel bir mekana sahip olabilirsin.
Mevcut mekanım giriş kat,zemın ve üst kat olmak üzere 3 bölüm En büyük alan zemin kat. Aklımda zemin ve girişi oyuncular için yapmak var üst katı ise internet masası olarak mevcut q9550 sistemlere ssd baglayıp Server den ayrı tutmak istiyorum.

Ayrıca elimde 10 masa i7 2600 işlemci kasa var .Ama bu sistemleri 8 sene önce toplandı ve o zamanlar 8 gb ram yeterli olduğu için 4+4 ram kullanıldı bunları 8+8 yapmak ddr3 bandında para harcamak mantıklımı ?
Kesinlikle DDR3 sistem toplama. İleride pişman olursun. Dediğim gibi DDR4 B450 seni R serisi 4. Ye kadar kesin ve garanti götürüyor. İntel olarak tercih edeceksin muhtemelen DDR3 sistemi o paraya yazık olur. Yükseltmeye elveda dersin.

En az 8 GB yazmış 🤣🤣 kanka AMD toplayacaksın ve bütçe masa başı 4.000₺ geçik. Kesinlikle 8G 3K MHZ X2 ram alman lazım toplamda 16G yapacaksın ki dual chanel olacak.

B450 tercih edeceksin anakart kısmında.
Gigbayte B450M S2H bu konuda hem F/P ve X570 ile aynı görüyor işlemciyi fark eden bir şey olmaz.

İşlemci tarafında anlaşırsan N11’de bizim satıcıya söyleyelim sana Revizyon 2 R5 1600 ayarlar 2600’den masa başı 300₺ kâr yapar onuda ekran kartına basarız.
Ram tarafında masaya bakacak olursak cam. Adata XPG D41 kullanmak mantıklı, D60G biraz fit ve ince.
revizyon 2 ler 2600e yakın diye duymuştum. Bu biraz mantıklı geldi değerlendirilebir.
Kesinlikle DDR3 sistem toplama. İleride pişman olursun. Dediğim gibi DDR4 B450 seni R serisi 4. Ye kadar kesin ve garanti götürüyor. İntel olarak tercih edeceksin muhtemelen DDR3 sistemi o paraya yazık olur. Yükseltmeye elveda dersin.
Bu sistem elımde mevcut olan ram masrafına girme konusunda düşünceliyim çünkü ddr3 de 4 de aynı fiyat

ePttAVM - Corsair Carbide Spec-Delta RGB 550W 80+ Mid Tower

Böyle bir sistem topladım depolama hariç bence güzel oldu.
Ekran kartı Nitro ve 12NM 1600.

revizyon 2 ler 2600e yakın diye duymuştum. Bu biraz mantıklı geldi değerlendirilebir.
Bu sistem elımde mevcut olan ram masrafına girme konusunda düşünceliyim çünkü ddr3 de 4 de aynı fiyat
Olay Ram değil. Sen o sisteme ileride Ryzen 7 2700X veya 1700 veya 3700X bile takamayacaksın. Hatta 4700X! Olay ileriye dönük slotlar ve işlemciler. Öte yandan şekil şukul RGB’ye gelenler olacak DDR3 bunu RAM’de vermez.

ePttAVM - Corsair Carbide Spec-Delta RGB 550W 80+ Mid Tower

Böyle bir sistem topladım depolama hariç bence güzel oldu.
Ekran kartı Nitro ve 12NM 1600.
Vakit ayırıp arastırdığın için teşekkür ederim revizyon 2 1600 kafama yattı gibi. Peki İlgi cekicek ekıpman yada donanım degilde olması gereken fark yaratıcak bı fıkrınız varmıdır ?
Olay Ram değil. Sen o sisteme ileride Ryzen 7 2700X veya 1700 veya 3700X bile takamayacaksın. Hatta 4700X! Olay ileriye dönük slotlar ve işlemciler. Öte yandan şekil şukul RGB’ye gelenler olacak DDR3 bunu RAM’de vermez.
Evet O yüden düşündürücü kalmıştı aklımda Ddr 3 2 cı el bıle sıstem almak mantık dışı Çunku degerinden fazla fiyata satılıyorlar. 1800 TL ye ddr 4 bandında sıfır sistemtoparlanıyorken özellikle.

Yukarıda RAM modülünü RGB seçmeyi unuttum :(
Ama yinede RGB kasa seçtim.
Kasa Kullanmıyacagım masaya entegre edicem Alandan tasarruf Şık görüntü.
Yemek çeşidi ve mekan olarak güzel seçmenizi öneririm.
Mesela eski okulumun oralardaki kafenin PC'leri kötüydü ama yemek yemeye gidiyorduk.
Mekanın yeri merkezi konumda ve 13 yıllık belli bir kitleye sahip yaş ortalaması 16 40 arası

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı