Çözüldü İnternet kapsama alanını nasıl genişletilebilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selam arkadaşlar, yaşadığım ev 2 katlı ve modem alt katın ön odasında bulunmakta, ben ve abim üst katta yaşıyoruz ve odalarımız arka tarafta olduğundan internet erişimimiz bayağı bir kötü. Evde 24Mbps internet var ancak bulunduğumuz odalarda en fazla 6Mbps'yi görebiliyoruz üstüne üstlük 1 veya 2 diş çekiyor bazen tamamen bağlantı kopuyor. Modemi yukarı koydurmayı düşündük ama bu sefer babamlar internete erişim sağlayamayacak.
Bize bir çözüm önerir misiniz? Modemimiz Türk Telekom'un verdiği modemlerden yani yeni nesil bir modem değil. Kapsama alanını genişletecek ürün önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
Bunu düşünmüştüm ama bazı kişilerin yarı yarıya hız kaybı yaşadığını okudum bu yüzden hız kaybı yaşatmayacak bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Dediğinize de bakacağım umarım kısa sürede çözerim şu sorunu.

Baktım modem buymuş hocam.

Kablo ile çekecekseniz Network'ü yukarıya çok önemi yok alt ve üst katın uyumlu olmasının. Ama kablosuz olara range extender modunda kullanacaksanız WI-FI6 özellikli AX standartlarında ürünler almanızı tavsiye ederim tam randıman almak için.

Fakat benim tavsiyem kayıp vs olmaması için Network'ü kablo ile yukarı taşımak olacaktır.
Eğer amacınız kablosuz bağlantı ile fps oyunu oynamak ise tam performans için @aranelciryatan'ın da dediği gibi Wifi6 özellikli bir ürün almanızı tavsiye ederim hatta mümkünse bir kablo ile çözmeniz daha sağlıklı olabilir. Sadece film izlemek vb. işler için kullanacaksanız herhangi bir tanesi işinizi görecektir karar sizin :)

Eğer amacınız kablosuz bağlantı ile FPS oyunu oynamak ise tam performans için @aranelciryatan'ın da dediği gibi WI-FI6 özellikli bir ürün almanızı tavsiye ederim hatta mümkünse bir kablo ile çözmeniz daha sağlıklı olabilir. Sadece film izlemek vb. işler için kullanacaksanız herhangi bir tanesi işinizi görecektir karar sizin :)
Kabloyla bağlantı kurmak en iyi yol gibi görünüyor hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı