Internet kendi kendine gidiyor

Fero123wre

Hectopat
Normalde internet var, ancak Ethernet ile PC'ye bağlandıktan bir süre sonra "internet yok" diyor ve internete giremiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-04 185023.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-04 185023.png
    107,9 KB · Görüntüleme: 44
Merhaba! Önceden yanıtladığım şu konuya göz atabilir misiniz?

Ben Ethernet kullanıyorum doğrudan bağlantı olmasına rağmen kablo değiştirmeme rağmen aynı sorun.

Evet katılıyorum telefon la veya başka bir cihaz internete erişim sağlıyor ama PC de biraz zaman geçtikten sonra internet yok diyor. Yeniden başlattıktan sonra düzeliyor.
Sanırım bunun kabloyla pek bir alakası yok. Modeme bağlanırken bile bu sorunu yaşıyorsanız yine de yukarıdaki cevap verdiğim konuya göz atabilirsiniz.
  • Ayrıca IP ayarlarını sıfırlamak gerekebilir. Bunun için Komut İstemini yönetici olarak çalıştırıp ipconfig /release ve ardından ipconfig /renew yazmak yeterlidir.
  • DNS önbelleğini sıfırlamak gerekebilir. Bunun için ipconfig /flushdns yazmak yeterlidir.
  • Yukarıdakiler işe yaramıyorsa sisteminizde bozulmuş dosya olup olmadığına bakmak için SFC /SCANNOW yazabilirsiniz.
  • Son olarak ağ bağdaştırıcısı sürücülerin güncel olduğundan emin olun.
Bu yöntemler sorununuzu çözebilir.

Sanırım bunun kabloyla pek bir alakası yok. Modeme bağlanırken bile bu sorunu yaşıyorsanız yine de yukarıdaki cevap verdiğim konuya göz atabilirsiniz.
  • Ayrıca IP ayarlarını sıfırlamak gerekebilir. Bunun için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ipconfig /release ve ardından ipconfig /renew yazmak yeterlidir.
  • DNS önbelleğini sıfırlamak gerekebilir. Bunun için ipconfig /flushdns yazmak yeterlidir.
  • Yukarıdakiler işe yaramıyorsa sisteminizde bozulmuş dosya olup olmadığına bakmak için SFC /SCANNOW yazabilirsiniz.
  • Son olarak ağ bağdaştırıcısı sürücülerin güncel olduğundan emin olun.
Bu yöntemler sorununuzu çözebilir.

Düzeldi glb.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı