İnternet kullanımımı anlık OSD olarak gösteren program önerisi

Kuru kuru

Hectopat
Merhaba,

Bilgisayarımda kullandığım internet mobil veri olduğu için sık sık internet kullanımlarıma bakmam gerekiyor ve telefondan bakınca anlık olarak göremediğim için bazen internetimi çok kullanıyorum. Tam olarak istediğim şey MSI Afterburner'daki parça sıcaklık değerini OSD olarak gösterdiği gibi internet kullanımımı ve toplamda ne kadar internet kullandığımı gösteren bir program. Önerilerinizi bekliyorum.

Rainmeter kullanabilirsiniz. Güvenilir ve açık kaynak kodlu bir uygulamadır. Türkçe dil desteği de var. Ben de kullanıyorum.

Bu uygulama masaüstünü kişiselleştirebilmenizi sağlıyor.
Çeşitli kısayollar, anlık disk kullanımı, anlık ağ ölçümü, işlemci, RAM kullanımı gibi değerleri masaüstünüzde görebilirsiniz.
Bunun için önce bu uygulamayı indirmeniz gerekir.
Uygulama yukarıda saydığım şeyleri kullanabilmeniz için bir zemindir diyebiliriz. Bu özellikler için "skin" denilen araçları sunulduğu siteden yüklemeniz gerekir.
Örnek gösterecek olursam ben masaüstümü böyle kullanıyorum. Saat ve anlık ağ akışını görebiliyorum:

Ornek.jpg

Sizin için şöylesi uygun olabilir çünkü burada Total veriyi de gösteriyor:

Ornek 2.jpg

Araçları sürükleyerek istediğiniz yerde durmasını sağlayabilirsiniz. Konumunu kilitleyebilirsiniz. Sadece masaüstünde ya da her şeyin üstünde görünmesi veya şeffaflık gibi ayarlarını da sağ tık ile yapabiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Rainmeter kullanabilirsiniz. Güvenilir ve açık kaynak kodlu bir uygulamadır. Türkçe dil desteği de var. Ben de kullanıyorum.

Bu uygulama masaüstünü kişiselleştirebilmenizi sağlıyor.
Çeşitli kısayollar, anlık disk kullanımı, anlık ağ ölçümü, işlemci, RAM kullanımı gibi değerleri masaüstünüzde görebilirsiniz.
Bunun için önce bu uygulamayı indirmeniz gerekir.
Uygulama yukarıda saydığım şeyleri kullanabilmeniz için bir zemindir diyebiliriz. Bu özellikler için "skin" denilen araçları sunulduğu siteden yüklemeniz gerekir.
Örnek gösterecek olursam ben masaüstümü böyle kullanıyorum. Saat ve anlık ağ akışını görebiliyorum:

Eki Görüntüle 1159511

Sizin için şöylesi uygun olabilir çünkü burada Total veriyi de gösteriyor:

Eki Görüntüle 1159512

Araçları sürükleyerek istediğiniz yerde durmasını sağlayabilirsiniz. Konumunu kilitleyebilirsiniz. Sadece masaüstünde ya da her şeyin üstünde görünmesi veya şeffaflık gibi ayarlarını da sağ tık ile yapabiliyorsunuz.

Teşekkürler hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı