İnternet Kurulumu Kablo Bağlantısı

RecepY.

Hectopat
Yer
Burdur
Daha fazla  
Meslek
İşsiz
Merhaba sayın okurlar.
Şu an sinirden kafayı sıyırmak üzereyim. İnterneti değiştirdim. Kurulum için telefon istiyorlar ve benim telefonum yok. Bizim dış tesisat teli var, bakırdan kalın 2 uçlu. Şimdi sıkıntım şurada; bu dış tesisat telini ben normal ev telefonuma nasıl bağlatacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dış tesisat teli dediğin, bina girişinden eve gelen 2 bakır telden oluşan bir kablo mu? Eğer öyleyse ben sabit hat ile internet kullanıcısıyım ve benimde telefonum yok.

3 hafta taşındım. Bina eski olduğu için ankastreden daire gelen kabloyu dışardan çekmişler ve ev içi teçhizata bağlamamışlar. Bende kablonun ucunu açtım, modemin yanında gelen RJ11 soketli kablonun bir ucunu kestim ve ilk okulda bakır telleri bağladığımız gibi birbirine bağladım ve modeme taktım. Şuan bu bağlantıdan kaynaklanan bir sıkıntı yok, tek bir sıkıntı kablomun veyahut ankastremin arızalı olması sebebiyle düşük bir hız alıyorum. ama dediğim gibi senin yapacağın işte TürkTelekom ekiplerinin yapacağı iş ile aynı teçhizatında arıza varsa ankastreye bağlar gider, elektrikçi çağır yapsınlar der. Ankastreden işaretli olan kabloyu dairene kadar çek ucuna RJ11 soket tak yok o zor gelirse pense yok soket yok dersen, modemin yanında gelen 1 metrelik soketli kablonun bir ucunu kes kabloya bağla tak modeme.

Allah aşkına yardım et, o 1 metrelik kablonun bir ucunu kestim ama 4 tane kablosu çıktı. 2 tanesi beyaz, beyaz olanlardan birisi yeşil çizgili bir tanesi turuncu çizgili; kalan diğer 2 kablodan bir tanesi yeşil renkli diğeri turuncu renkli. Ben bunları 2 uçlu bakır kabloya (dış tesisat teline) nasıl bağlayacağım?

Eğer 1 bir metrelik kablonun bir ucu soketli ve sokettede 4 renk bağlıysa , elinde multimetre olmadan hangi ikisinin olduğunu anlayamassın, 1 metrelik o kablodan sana 2 tane uç lazım, istediğin herhangi bir renkleri eve gelen kabloya bağla, modeme girecek olan ucuna da eve gelen kabloya bağladığın renkleri seçip diğerlerinin önemi yok , herhangi bir elektrikçiden rj11 soket bastır. Benim modemden çıkan 1 metrelik kablomda 2 tane tel var. öyle bir işlem yapmama gerek kalmadı. Birde fırsatın varsa şunu dene, o bir metrelik kablonun büyük ihtimal bir ucunda soket var. o soketin ortasındaki iki rengi dışardan gelen kabloya bağla modeme bir tak dsl ışığın yanacak mı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı