ASUS B650M-R ARGB bağlantısı nasıl yapılır?

berat_09

Femtopat
Daha fazla  
Benim anakartım ASUS B650M-R. Stok fanlarımı nasıl ARGB bağlantısı yaparım? Kasa hazır, yani kabloları bulamadım. Ek bir kablo almam gerekir mi? Alsam bile nereye takmalıyım? Anakartın giriş soketlerini buldum fakat fanlarda ARGB soketinin yerini tespit edemedim. Fanlarım destekliyor, ekstra kablo almam gerekir mi ya da ARGB kablosu fanlardaysa nerededir?

Merhaba,
ASUS B650M-R anakartında ARGB bağlantısı için 3-pin 5V ARGB header bulunuyor, genelde “add_header” veya “argb_header” olarak anakartta yazıyor.

Stok fanların ARGB'ini bağlamak için:

Fanların üzerinde küçük 3-pinli bir ARGB kablosu olmalı (bazen fanın arkasında, LED kısmına yakın olur). Eğer kablo yoksa veya fan sadece güç kablosu ile gelmişse, maalesef ekstra bir ARGB kontrol kablosu / splitter almanız gerekir.
Eğer kablo varsa, anakarttaki 3-pin 5V ARGB header'a dikkatli şekilde takın (pin yönüne dikkat: Genellikle “+5v” PIN'i doğru hizalanmalı).
Birden fazla fan bağlayacaksanız, ARGB splitter kullanarak hepsini tek Header'a bağlayabilirsiniz.

Özetle: Fanlarda ARGB kablosu yoksa ekstra kablo/splitter gerekir. Varsa fanın arkasını kontrol et, küçük 3-pinli kablo genelde LED motorundan çıkar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı