İnternet kurulumunu kendim yapabilir miyim?

ThePeople

Kilopat
Daha fazla  
Önceden Türk Telekom ADSL tipi bir internet hizmetine sahiptim. Şu an altyapım VDSL, internet kurulumunu yaparken herhangi bir kablo değişimi yapmama gerek var mı? Bunu kendim yapabilir miyim?

Bildiğim kadarıyla yok. Eğer evinize port çektilerse modem otomatik giriş yapar ISS'ye.

Önceden Türk Telekom ADSL tipi bir internet hizmetine sahiptim. Şu an altyapım VDSL, internet kurulumunu yaparken herhangi bir kablo değişimi yapmama gerek var mı? Bunu kendim yapabilir miyim?

Yaparsın, zorlanmazsın. Mevcut ISS seni VDSL'e geçirdi mi? Modemin markası ne?
Mevcut kullanıcı adı ve şifren değişmiyor. İster modemi resetleyip sıfırdan kurabilir istersen ayarlardan bağlantı türünü değiştirerek de yapabilirsin. Ya da modemin markasını Google de arat. Kurulum videolarını izle. ADSL de VDSL de bakır kablo üzerinden hizmet verdiği için kablo değişimine gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaparsın, zorlanmazsın. Mevcut ISS seni VDSL'e geçirdi mi? Modemin markası ne?
Mevcut kullanıcı adı ve şifren değişmiyor. İster modemi resetleyip sıfırdan kurabilir istersen ayarlardan bağlantı türünü değiştirerek de yapabilirsin. Ya da modemin markasını Google de arat. Kurulum videolarını izle. ADSL de VDSL de bakır kablo üzerinden hizmet verdiği için kablo değişimine gerek yok.
Modemim VDSL uyumlu bir de ben servis sağlayıcı değiştireceğim o açıdan sıkıntı olur mu?

Kurulum yapmasını biliyorum bu arada.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-06-18-22-14-51-866_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-06-18-22-14-51-866_com.android.chrome.jpg
    72,8 KB · Görüntüleme: 82
Modem için bir çözüm bulmaya çalışacağım.
Abicim Tip-7 saha dolabına çok yakınsın. 100 Mbit kemiksiz gelir modeme. Eğer modemdem cat6 ile laptop yada masaüstünde kullanırsan 93-94 mbit net gelir.
Kablosuz olarak 2.4 GHz de bağlanan cihazının wifi kartına göre değişir alacağın hız ve eğer 5 GHZ destekli bir modem alırsan ( bu altyapı da almazsan hata edersin ) cat6 gibi hız alırsın ama modemle aynı odada olursan. diğer odalarda çekim düşer.
Bütçen varsa modem tavsiyesinde bulunabiliriz ama tavsiyem Millenicom a geç.
100 mbit hıza 125 TL idi yanlış hatırlamıyorsam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı