İnternet menzili nasıl arttırılır?

Selamlar, Keenetic Omni DSL modemini kullanıyorum, evin 2 odasında internet çekmediğinden ötürü kablosuz şekilde menzil arttırmayı düşündüm ancak kablosuz olması sağlıklı olur mu bilemedim. Kablolu da yapılacak olsa bu konu hakkında en ufak bilgiye sahip değilim, menzili nasıl arttırabiliriz? Ne yapmamız gerekiyor, açıklayarak yardım edebilecek birisi varsa çok sevinirim, teşekkürler.

Sanırım burada önce Repeater ve Access Point cihazları arasındaki farkı öğrenmek gerekiyor. Buna göre cihaz seçimi yapılabilir.

Bir forumdan baktığıma göre ikisi de aynı işlevi görüyor. Access Point kablolu, Repeater kablosuzmuş.
Kaynak: WiFi'yi Evde Dağıtmak İçin Acces Point Mi WiFi Repeater Mı Gerekir?

Yine de araştırın derim.

Son düzenleme:
Alüminyum folyo ve mukavvayı anten işlevi görecek şekilde modemin arkasına yerleştirin iki diş artış yapıyor. Troll değil bu arada ciddiyim. Bu arada repeater almayı düşünürseniz Xiaomi'den uzak durun. Diğerleri nasıl tam bilmiyorum.

Biraz pahalı menzil genişletici olanların çekimi iyi oluyor. Aynı zamanda Access Point olanlarda var. Hem menzil genişletici hem Access Point olanı alırsan iki türlü bağlantı imkanın olur biri kablosuz biri kablolu.

Bütçene göre bir şey bakabilirsin.
Bir örnek mesela ben TP-Link kullandığım için onu öneriyorum. Benim kullandığım RE650 modeli.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı