İnternet mobilde hızlı ama PC'de yavaş hız veriyor

Creepy heaad

Hectopat
Netspeed ev internetim çok hızlı olmasına rağmen ve telefonda 70,80 MB hız almama rağmen, laptopta 5,6 MB civarına kadar düşüyor. Sürücülerim güncel, modemim TP-Link Archer VR300 Dual bant 4 port ADSL2+-VDSL modem AC1200. laptop Acer Nitro 16. modemi kablolu bağlantıyla laptopa bağlayınca hızı 70 civarına geliyor. Fakat kablosuz bağlantı bu şekilde ayrıca telefonun bağlantı noktasına bağlanınca da hızı çok iyi değerlerde oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefondan açınca sorun yok demişsiniz onu sonradan gördüm. Ben halen daha sorunun PC üzerindeki WLAN adaptörü üzerinde olduğunu düşünüyorum, büyük ihtimalle uzak mesafeden ihtiyacı olan İnterneti çekemiyor.
Evet yakın mesafeye laptopu koymayı deneyince de aynı. Eve geçince yakın mesafe hız sonuçlarını da atarım

Telefondan açınca sorun yok demişsiniz onu sonradan gördüm. Ben halen daha sorunun PC üzerindeki WLAN adaptörü üzerinde olduğunu düşünüyorum, büyük ihtimalle uzak mesafeden ihtiyacı olan İnterneti çekemiyor.
İhtiyacı olan İnterneti çekmesi için ne yapmalıyım. Çünkü telefon internetini açınca bunu çekebiliyor.

Son düzenleme:
Windows 10 kullanıyorsan bir fikrim var, Windows 11'de çalışır mi emin değilim.

Denetim masası> donanım ve ses> güç seçenekleri> gelişmiş güç ayarlarını değiştir> kablosuz bağdaştırıcısı ayarları> pilde ve prizde maksimim performans ayarını yapıp yeniden başlatın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı