İnternet modemi patladı ve internete bağlanamıyorum

rascoln06

Centipat
Merhaba arkadaşlar dün akşam şiddetli yağmur sonucunda şimsek çakınca bir anda modemin adaptörü patladı bende yeni bir adaptör ile değiştirdim modemi tekrar çalıştırdım ama internet bağlantısı yok ADSL ışığı biraz yanıp söndükten sonra gidiyor bir dakika sonra tekrar yanıp sönüp gidiyor bu şekilde devam ediyor dün geceden beri internet ışığı ise hiç yanmıyor müşteri hizmetleri yardımcı olmadı sadece arıza kaydı oluşturdu ve modem 10dakikada bir kendini kapatıp yeniden başlatmaya başladı farklı bir modem denedim onda da ADSL ışığı binde bir yanıp sönüyor. Ne yapmam gerekli sizce ne olmuş olabilir nasıl düzeltebilirim acaba modem mi bozuldu yoksa santral kaynaklı bir sorun mu?
Ayrıca modemim çok eskiydi yaklaşık on senelik yeni bir modem düşünüyorum ilerde VDSL'e geçersem diye VDSL modem alsam ADSL çalıştır mı? Ayrıca 5GHz destekli mi almam faydalı olur uygun fiyatlı F/P ürünü tavsiyelerinizi verebilirsiniz 200TL civarı alabilir miyim yardımlarınız için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun.
Wi-fi 6 destekli yeni modemlere göz atabilirsiniz. :)

Yıldırım çakmalarında maalesef modem ve işyerlerinde kullanılan telefon santralleri ilk etkilenen cihazlar. Yıldırım telefon hattını kullanarak santrali ve modemi patlatıyor. İş yerinde iki defa santral patladı yıldırım sebebiyle. O modemle hiç zaman kaybetmeyin.

Geçmiş olsun.

Elektronik bilginiz varsa içini açıp kontrol edebilirsiniz tabii elektriğe bağlı değilken. Ama zaten 10 senenin üzerinde bir modemmiş. Miadı da dolmuş diyebiliriz.

Yeni modem almanızı öneririm.

İçini açıp baktım ama pek gözle görünür bir sorun yoktu elektrik işinden de fazla anlamadığım için kurcalamadım daha fazla. Eski modem vardı onu taktım onda da ADSL ışığı hiç yanmıyor. Binde bir bir yanıp sönüyor. Yeni modem ne tavsiye edersiniz peki? Uygun fiyatlı?

Yıldırım çakmalarında maalesef modem ve işyerlerinde kullanılan telefon santralleri ilk etkilenen cihazlar. Yıldırım telefon hattını kullanarak santrali ve modemi patlatıyor. İş yerinde iki defa santral patladı yıldırım sebebiyle. O modemle hiç zaman kaybetmeyin.

Anladım hocam modem de ADSL ışığı yanıp sönmesi bana sanki çalışıyorda İnternet gelmiyor izlenimi veriyor gibiydi.
Sanırım modem de yandı ama eski modemi taktım onda da ADSL ışığı hiç yanmıyor binde bir yanıp sönüyor. hemen ADSL ışığının yanması kablo da akım var anlamına geliyor diye biliyorum. sanırım modem sinyal almadığı için mi ADSL sabitlenmiyor? ayrıca VDSL modem alsam ADSL hatta çalışır mı merak ediyorum bunu.

Geçmiş olsun.
Wi-Fi 6 destekli yeni modemlere göz atabilirsiniz. :)

Nereden almamı tavsiye edersiniz? N11 Hepsiburada Trendyol vs gibi yerlerden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı