İnternet nasıl oluşuyor

vayvan

Kilopat
Katılım
10 Haziran 2014
Mesajlar
570
Makaleler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
TTNET, TÜRKNET vs. gibi İnternet sağlayıcıları İnternet'i kendilerimi üretiyor yoksa bir merkezden mi alıyorlar? Bu merkez nedir?
 
Öncelikle internet nedir diye bir araştırma yapmanız gerekmekte internet elektrik gibi üretilen birşey değildir.
Bknz. İnternet Nedir? İnternet Anlamı ve Hakkında Bilgi

İnternetin hızını belirleyen etken altyapıdır kullanılan kablolar ve santral'e olan uzaklığınızdır. ADSL'de kullanılan bakır kalbo ile veri aktarım hızı sınırlıdır günümüzde 16 Mbps Maximum hız var fakat işin içerisine fiber kablo girince bu hız artıyor, fiber kablo pahalı bir yatırım olduğu için henüz Türkiyenin her yerinde yok belirli yerlerde var.

Türkiyede bulunan altyapı da TTNET'e ait diye biliyorum Diğer firmalar TTNET'in altyapısını kullanıp TTNET'e ücret ödüyorlar kiralama gibi düşünün.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı