Bana kalırsa sıkıntı altyapının Türk Telekom tekelinde olması ve yeterince yatırım yapılmaması, tabii ki Türk Telekom şirketlere altyapısını kullanma imkanı sağlıyor ama kendi altyapısına kendisi müdahale edip geliştirmedikçe bir yere varılamıyor maalesef. Fiberi geçiyorum haydi, her evin santrale olan uzaklığı buna elverişli olmayabilir. En azından her toprak tarla olmayan yerleşim yerinde VDSL olmalı, ben halen ADSL ile boğuşuyorum. 16 Mbps almam gereken paketten ancak 8 Mbps alıyorum. 16 Mbps olsa ona da şükredeceğim.
Bana kalırsa tarih tekerrürden ibaret, zamanında osmanlı'nın yaptığı gibi anı kurtarmaya yönelik yatırımlar yapılıyor ve borçlanılıyor. Asıl geleceğe yönelik olan yatırımlar, en başında altyapı ve
eğitim gibi maalesef desteklenmiyor. Onun yerine bin odalı sarayın elektrik faturasını ödemekle, diyanet işleri bakanlığı'na eğitimden daha fazla bütçe ayırmakla meşgulüz.
En önemlisi de dert dinlememekten muzdaribiz. Metro sistemlerine internet gelmesi teklifini sunup destekleyen başarı abidesi meclis üyemiz taylan yıldız'la "internetçi arkadaş" diye dalga geçildi. Kendisinin başarılarını da okumanızı tavsiye ederim:
‘İnternetçi arkadaş’ın başarı öyküsü
Anlayacağınız bu ülke asıl yapılması gerekenlere, başka ülkeler genç nüfusuna gül gibi bakarken bizdeki genç fazlalığına rağmen nankörlüğe mahkumuz. En yakın zamanda bu ülkenin dertlerinden kurtulmamız dileğiyle.