İnternet neden yavaş ve pahalı?

Euro 9, 5 olduğundan olabilir mi :D ?
Şimdi Euro'nun 9.5 olması derken, bir Alman vatandaşının verdiği 10 Euro'nun bizde 95 TL'ye geldiğine mi değinmek istediniz? Öyleyse biz 95 TL vererek 16 Mbps sabit bile alamıyoruz belirtmek isterim :).
Ha eğer diyorsanız ki "Euro olmuş 9.5, tabii ki gelişemeyiz." haklısınız, ne altyapı yatırımı var ne bir şey, milletle dalga geçiyorlar. Doğuda halen telefon çekmeyen yerler var, buralarda da rüzgarda sallanan telefon direğinden internet kablosu çekmeye çalışıyoruz. Rezil rüsva bir ülkeyiz.
"Tek dert internet mi, bunun için mi ülkeyi kötülüyorsun?" diyecek olurlarsa evet, sonuna kadar da kötülerim ülkeyi. Şarkıyla ayakta kalmıyor bu ülke, köpek gibi vergi veriyoruz. Nerede hizmet? Yine dışarıda görüyoruz ancak hayal ettiğimiz hizmeti. Yazık cidden halimize. Bunlara ses çıkaran da yok, sonra neden Türk genci alıp başını Avrupa'ya gitmek istiyor.

Bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlar varsa ve benim soruma cevap verirlerse sevinirim. İnternetimizin genel olarak ülkecek kötü olmasının sebebi ne? İnternet sağlayıcıları yüzünden mi? Yoksa ülkemizin konumu yüzünden mi? Ayrıca bu sıkıntının düzelme gibi bir imkanı var mı?

Bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlar varsa ve benim soruma cevap verirlerse sevinirim. İnternetimizin genel olarak ülkecek kötü olmasının sebebi ne? İnternet sağlayıcıları yüzünden mi? Yoksa ülkemizin konumu yüzünden mi? Ayrıca bu sıkıntının düzelme gibi bir imkanı var mı?
Kaliteli hizmet vermek yerine insanları düdüklemek için uğraşan servis sağlayıcıları ve kaliteli hizmet vermek isteyen servis sağlayıcılarına da altyapı çekme izni vermeyerek engelleyen belediyeler suçlu. Bunu düzeltmek için kimse uğraşmıyor çünkü şu an bile dünyanın parasını kazanıyor şirketler. 16 Mbps internete 75 TL ödüyorum, yıl 2020. İnternet şirketleri bu durumdan memnun.

Bana kalırsa sıkıntı altyapının Türk Telekom tekelinde olması ve yeterince yatırım yapılmaması, tabii ki Türk Telekom şirketlere altyapısını kullanma imkanı sağlıyor ama kendi altyapısına kendisi müdahale edip geliştirmedikçe bir yere varılamıyor maalesef. Fiberi geçiyorum haydi, her evin santrale olan uzaklığı buna elverişli olmayabilir. En azından her toprak tarla olmayan yerleşim yerinde VDSL olmalı, ben halen ADSL ile boğuşuyorum. 16 Mbps almam gereken paketten ancak 8 Mbps alıyorum. 16 Mbps olsa ona da şükredeceğim.
Bana kalırsa tarih tekerrürden ibaret, zamanında Osmanlı'nın yaptığı gibi anı kurtarmaya yönelik yatırımlar yapılıyor ve borçlanılıyor. Asıl geleceğe yönelik olan yatırımlar, en başında altyapı ve eğitim gibi, maalesef desteklenmiyor. Onun yerine bin odalı sarayın elektrik faturasını ödemekle, Diyanet İşleri Bakanlığı'na eğitimden daha fazla bütçe ayırmakla meşgulüz.
En önemlisi de dert dinlememekten muzdaribiz. Metro sistemlerine internet gelmesi teklifini sunup destekleyen başarı abidesi meclis üyemiz Taylan Yıldız'la "internetçi arkadaş" diye dalga geçildi. Kendisinin başarılarını da okumanızı tavsiye ederim: ‘İnternetçi arkadaş’ın başarı öyküsü

Anlayacağınız bu ülke asıl yapılması gerekenlere, başka ülkeler genç nüfusuna gül gibi bakarken bizdeki genç fazlalığına rağmen nankörlüğe mahkumuz. En yakın zamanda bu ülkenin dertlerinden kurtulmamız dileğiyle.

Bana kalırsa sıkıntı altyapının Türk Telekom tekelinde olması ve yeterince yatırım yapılmaması, tabii ki Türk Telekom şirketlere altyapısını kullanma imkanı sağlıyor ama kendi altyapısına kendisi müdahale edip geliştirmedikçe bir yere varılamıyor maalesef. Fiberi geçiyorum haydi, her evin santrale olan uzaklığı buna elverişli olmayabilir. En azından her toprak tarla olmayan yerleşim yerinde VDSL olmalı, ben halen ADSL ile boğuşuyorum. 16 Mbps almam gereken paketten ancak 8 Mbps alıyorum. 16 Mbps olsa ona da şükredeceğim.
Bana kalırsa tarih tekerrürden ibaret, zamanında osmanlı'nın yaptığı gibi anı kurtarmaya yönelik yatırımlar yapılıyor ve borçlanılıyor. Asıl geleceğe yönelik olan yatırımlar, en başında altyapı ve eğitim gibi maalesef desteklenmiyor. Onun yerine bin odalı sarayın elektrik faturasını ödemekle, diyanet işleri bakanlığı'na eğitimden daha fazla bütçe ayırmakla meşgulüz.
En önemlisi de dert dinlememekten muzdaribiz. Metro sistemlerine internet gelmesi teklifini sunup destekleyen başarı abidesi meclis üyemiz taylan yıldız'la "internetçi arkadaş" diye dalga geçildi. Kendisinin başarılarını da okumanızı tavsiye ederim: ‘İnternetçi arkadaş’ın başarı öyküsü

Anlayacağınız bu ülke asıl yapılması gerekenlere, başka ülkeler genç nüfusuna gül gibi bakarken bizdeki genç fazlalığına rağmen nankörlüğe mahkumuz. En yakın zamanda bu ülkenin dertlerinden kurtulmamız dileğiyle.

Teşekkür ederim.
Kaliteli hizmet vermek yerine insanları düdüklemek için uğraşan servis sağlayıcıları ve kaliteli hizmet vermek isteyen servis sağlayıcılarına da altyapı çekme izni vermeyerek engelleyen belediyeler suçlu. Bunu düzeltmek için kimse uğraşmıyor çünkü şu an bile dünyanın parasını kazanıyor şirketler. 16 Mbps internete 75 TL ödüyorum, yıl 2020. internet şirketleri bu durumdan memnun.

Bunları denetleyen bir şey yok mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı