İnternet olduğu halde ünlem işareti sorunu

Vefik Sami

Megapat
Daha fazla  
Vodafone NET 24 Mbps kadar fiber internet kullanmaktayım. Modemi açtığımda bağlantı gerçekleşiyor. Modem arayüzünden IP adresini görebiliyorum. Fakat; bağlantı olduğu hâlde, görev çubuğu sağ alt köşede internet bağlantısını gösteren kare içinde, sarı renkli ikaz/ünlem işâreti çıkıyor. Bağlantı olduğu hâlde, yokmuş gibi bir görüntü oluyor ve ben internet'e giremiyorum. Vodafone müşteri hizmetlerini aramadım. Çünkü; bağlantı var ve adamların yapacağı bir şey yok. Anakartım MSI Gaming B150. BIOS ve tüm driverler güncel. Yasal aktivasyon keyli windows 10 Home işletim sistemi kullanıyorum.

Bu sorunu birkaç defa PC'nin elektirik bağlantısını kesip tekrar açarak aşabiliyorum.

Her gün aynı işlemleri tekrarlamaktan artık gınâ geldi.
Problem nerede olabilir ?

Ya da çözüm var mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vodafone NET 24 Mbps kadar fiber internet kullanmaktayım. Modemi açtığımda bağlantı gerçekleşiyor. Modem arayüzünden IP adresini görebiliyorum. Fakat; bağlantı olduğu hâlde, görev çubuğu sağ alt köşede internet bağlantısını gösteren kare içinde, sarı renkli ikaz/ünlem işâreti çıkıyor. Bağlantı olduğu hâlde, yokmuş gibi bir görüntü oluyor ve ben internet'e giremiyorum. Vodafone müşteri hizmetlerini aramadım. Çünkü; bağlantı var ve adamların yapacağı bir şey yok. Anakartım MSI Gaming B150. BIOS ve tüm driverler güncel. Yasal aktivasyon keyli windows 10 Home işletim sistemi kullanıyorum.

Bu sorunu birkaç defa PC'nin elektirik bağlantısını kesip tekrar açarak aşabiliyorum.

Her gün aynı işlemleri tekrarlamaktan artık gınâ geldi.
Problem nerede olabilir ?

Ya da çözüm var mıdır ?
Yalnız kardeş sen şöyle yap

Ağı unut işaretine tıkla ve interneti kapat.10 saniye bekle daha sonra tekrar interneti aç ve pcden ağa tekrar bağlan(tabi internetin şifresini biliyorsan)

Ağ simgesine sağ tıkla > Ağ paylaşım merkezini aç > bağdaştırıcı ayarlarını seç > ehternet yada isimle çıkan simgeye sağ tıkla > devre dışı bırak > 10 saniye sonra tekrar tıkla sağ > etkinleştir > Sorun çözülür.

Olmadıysa; Modemin arkasındaki sarı kabloyu LAN1'e tak emin ol.
Olmadıysa; Duvardaki bağlantıyı gözden geçir.

Sorun kısaca şu:
Kasprsky şu uyarıyı veriyor.

Şifrelenmiş bağlantının kurulacağı alan adının özgünlüğü garanti edilemiyor

Uygulama: Opera Internet Browser
URL: tr.wikipedia.org
Neden: otomatik olarak imzalanan serifika

Bağlantıyı kes
Devam et.

Eğer "Devam et seçeneğini tercih edersem, PC ve modemi kapatıp tekrar açtığımda birinci mesajımda anlattığım sorun ortaya çıkıyor. Yani, modem internete bağlı ama; sağ alt köşede internet bağlantısını gösteren kısımda ünlem işâreti çıkıyor ve ben internete bağlanamıyorum. Sorunu şu şekilde çözdüm. "Devam et" seçeneği yerine, "Bağlantıyı kes" diyorum. Artık PC'yi ertesi gün tekrar açtığımda sorun olmuyor.

Fakat anlayamadığım; bu nedir ?
Her gün defalarca kaspersky aynı uyarıyı verirken, ben mecburen "Bağlantıyı kes" diyor ve sorunu hallediyorum.
Ama; daha ne kadar sürer bu ve önlemek için ne yapmalıyım ?

NOT: Bilgisayara dışarıdan bağlanacak tüm bağlantı noktaları kapalı. Güvenlik açığı yok gibi.

benim sorunum çözülemiyor. İnternet bağlantım var herşeyi yapabiliyorum origin online oyun vs. chrome dahil bütün uygulamalardan internete giriyorum burdada bi sıkıntı yok. ama gel görki ne yaptıysam ağ ikonu üstündeki ünlem işaretini kaldıramadım. sorun şu windows 10 bilgisayarda internet yok olarak görüyor ve herhangibir windows update dahil windows uygulamasını kullanamıyorum.
ddddd.jpg

Bu sorunun çözümü güvenli internet hizmetini kapatmaktır arkadaşlar. Güvenli internet açık bir şekilde nasıl çözebileceğimi bir türlü bulamadım fakat kapatmak çözüyor. İnternet sağlayıcı hesabınıza girip kapatabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı