Ethernet Sembolünün Üstünde Ünlem İşareti Sorunu

kemalilcee

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleykum arkadaslar. 3 haftadir falan kablolu internetimin uzerinde sari unlem isareti var. Sorunlari gider dedigimde "Bilgisayariniz dogru yapilandirilmis gorunuyor ancak aygit veya kaynak (www.microsoft.com) yanit vermiyor" yaziyor. Windows 10 kullaniyorum. Yardim edin lutfen.

Patates bilgisayar wirelles ile bağlanan bilgisayarımda sorun yok.Telefondanda rahatça bağlanıyorum.Sadece kablo ile bağlanan bilgisayarımda sorun var.Modem komşumda, kablodada sorun yok.

Sorunları gider dediğimde "Bilgisayarınız doğru yapılandırılmış gözüküyor ancak aygıt veya kaynak (www.microsoft.com) yanıt vermiyor" yazıyor.

DNS ve Proxy ayarlarını kontrol et.Ethernet simgesinin olduğu yere sağ tıkla, Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni aça tıkla,Bağlantılar:Yerel Ağ bağlantısı'na tıkla,Özellikler'e tıkla,İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPV4)'e çift tıkla,Otomatik olarak bir IP adresi al'a ve DNS sunucusu adresini otomatike al'a tıkla ve son olarak tamam'a tıkla.Sorun Çözüldümü?

Sorunun birçok nedeni olabilir. Ünlem işareti yerel bağlantının sağlandığı ama uzak yani internet bağlantısının sağlanmadığı anlamına gelir. Sorun senin bilgisayarında olduğu kesin. Öncelikle Ağ ve Paylaşım Merkesinden statik IP veya DNS atadınmı ona bakman gerek. Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Ağ ve Paylaşım Merkezi adresinden oraya ulaşabilirsin daha sonra bağlı olan Ethernet Aygıtının sağındaki mavi Ethernet yazısına tıkla, daha sonra özellikler de ve Internet Protokölü Sürüm 4'ün solundaki tik'in açık olduğunu kontrol et, açık değilse aç ve özelliklerine gir. Oradaki IP adresinin ve DNS adresinin Otamatik de olduğunu kontrol et değilse Otamatiğe al. Eğer sorunun devam ediyorsa Windows 10 ayarlarına gir daha sonra ağ ve internet, en alttan ara sunucuya bas. Daha sonra aşağı kaydır orada " El ile ara sunucu kurulumu" diye bir yer var onun altındaki "Ara sunucu kullan'ı" kapat ve çık. Eğer internet geri geldiyse sorun çözülmüştür aksi taktirde. tekrar ayarlara girip o bölüme git (yani ara sunucunun olduğu) eğer tekrar ara sunucu kullan açıldıysa ve alttaki adres ve bağlantı noktasında bir şeyler yazıyorsa virüs var demektir el ile bu virüsü silemezsin benim önerim Malwarebyte'dır. (bizzat ara sunucuyu etkileyen bir virüs ikinci bilgisayarıma girdi ve bu şekilde çözdüm)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı