İnternet pingi nasıl düşürülür?

Makaleler
4
Yer
Osmaniye/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evin paint terk planı şöyle;

1720216256971.png

Mavi yer PC'min bulunduğu yer, kırmızı ise modemin olduğu yeri gösteriyor. Modemden kablo çekmek istiyorum fakat duvar delemiyorum, (duvarlar delinmiyor, aşırı sert ve ailem de pek izin vereceğini sanmam.) Etrafından dolaşmak istesem çok uzun bir kabloya ihtiyacım olacak. PC ile modem arası 2-3 duvar olduğu için sinyal de biraz zayıf geliyor ve pingim yüksek oluyor. Pingimi düşürebilecek herhangi bir yol var mı? Arkadaşım router önerdi ama ping yüksek olur mu? Fikri olan belirtirse sevinirim, iyi Sosyaller.

Router bildiğim kadarıyla modemle aynı görevi görüyor yani modemi yanınıza çekmiş gibi oluyorsunuz. Direk modemin yanında olurmuş gibi aynı performansı verir mi bilemiyorum. Yanlış bilgide vermek istemem hocam bu kadar bilgiye sahibim.

Hız yükselten ping düşüren adaptörler mevcut ama çoğu kişide hep bir sorun oluyor ve şikayetçi oluyor veya en azından modemi salona kadar getirmeyi deneyebilirsiniz. Mesafe ve aradaki duvarlar ne kadar az olursa o kadar iyi.

Evin paint terk planı şöyle;

Eki Görüntüle 2243256

Mavi yer PC'min bulunduğu yer, kırmızı ise modemin olduğu yeri gösteriyor. Modemden kablo çekmek istiyorum fakat duvar delemiyorum, (duvarlar delinmiyor, aşırı sert ve ailem de pek izin vereceğini sanmam.) Etrafından dolaşmak istesem çok uzun bir kabloya ihtiyacım olacak. PC ile modem arası 2-3 duvar olduğu için sinyal de biraz zayıf geliyor ve pingim yüksek oluyor. Pingimi düşürebilecek herhangi bir yol var mı? Arkadaşım router önerdi ama ping yüksek olur mu? Fikri olan belirtirse sevinirim, iyi sosyaller.

Aile izin verirse odaya internet girişi yaptır.

Selamlar,

5GHz destekli bir modeme sahipseniz bir 5GHz dongle alıp masaüstüne ya da laptopa takabilirsiniz. 2.4GHz de olan dalgalanmalar olmaz ve çok daha stabildir. Kablo performansına yakın performans verir tabii alınacak cihazında etkisi olacaktır. İyibir router modeme sahipseniz muhtemelen kabloda atıyorum 12ms alıyorsanız 5 GHz de 13ms alacaksınız.

Kolay gelsin.

Router bildiğim kadarıyla modemle aynı görevi görüyor yani modemi yanınıza çekmiş gibi oluyorsunuz. Direk modemin yanında olurmuş gibi aynı performansı verir mi bilemiyorum. Yanlış bilgide vermek istemem hocam bu kadar bilgiye sahibim.
Benim de çok bilgim yok o konuda, emin olamadım.
Hız yükselten ping düşüren adaptörler mevcut ama çoğu kişide hep bir sorun oluyor ve şikayetçi oluyor veya en azından modemi salona kadar getirmeyi deneyebilirsiniz. Mesafe ve aradaki duvarlar ne kadar az olursa o kadar iyi.
Modem salonda zaten, bilgisayar da odamın balkonunda, arada mesafe azaltacak birşey de yok.
Aile izin verirse odaya internet girişi yaptır.
Onu nasıl yaptırabilirim? Yani zor değilse izin verirler sanırm.
Selamlar,

5GHz destekli bir modeme sahipseniz bir 5GHz dongle alıp masaüstüne ya da laptopa takabilirsiniz. 2.4GHz de olan dalgalanmalar olmaz ve çok daha stabildir. Kablo performansına yakın performans verir tabii alınacak cihazında etkisi olacaktır. İyibir router modeme sahipseniz muhtemelen kabloda atıyorum 12ms alıyorsanız 5 GHz de 13ms alacaksınız.

Kolay gelsin.
Modemin 5 GHZ desteği var mı bilmiyorum, VDSL modemdi ama GHZ konusunda emin değilim.

Modem salonda zaten, bilgisayar da odamın balkonunda, arada mesafe azaltacak bir şey de yok.

Modemin 5 GHz desteği var mı bilmiyorum, VDSL modemdi ama GHz konusunda emin değilim.

Odadaki internet prizi diyeyim o prizin içini açıp kabloyu uzatarak istediğiniz yere götürürler yeni priz alıp duvaraya yerleştirirsiniz. Teknisyen yapar.

Modem salonda zaten, bilgisayar da odamın balkonunda, arada mesafe azaltacak bir şey de yok.

Modemin 5 GHz desteği var mı bilmiyorum, VDSL modemdi ama GHz konusunda emin değilim.

Selamlar,

Para harcamadan mümkün olacak bir teknoloji değil ama en son çare PowerLine Ethernet deneyebilirsiniz bu teknolojide prizden internetinizi bütün eve dağıtır modemden bir Ethernet kablosu girişi olur ve odanıza koyduğunuz alıcı PowerLine'dan çıkış olur stabilitesi evin elektrik hattının kalitesi kadardır. Dalgalı elektriğiniz ya da eski bir hatta sahipseniz sıkıntı yaşama olasılığınız vardır. Eğer düzgün bir hatta sahipseniz 1gbits ve üstü hızlar ile aktarım mümkündür. WI-FI5 ve WI-FI6 çok daha genel ve güzel teknolojilerdir.

Kolay gelsin.

Odadaki internet prizi diyeyim o prizin içini açıp kabloyu uzatarak istediğiniz yere götürürler yeni priz alıp duvaraya yerleştirirsiniz. Teknisyen yapar.
Düşüneceğim.
Selamlar,

Para harcamadan mümkün olacak bir teknoloji değil ama en son çare PowerLine Ethernet deneyebilirsiniz bu teknolojide prizden internetinizi bütün eve dağıtır modemden bir Ethernet kablosu girişi olur ve odanıza koyduğunuz alıcı PowerLine'dan çıkış olur stabilitesi evin elektrik hattının kalitesi kadardır. Dalgalı elektriğiniz ya da eski bir hatta sahipseniz sıkıntı yaşama olasılığınız vardır. Eğer düzgün bir hatta sahipseniz 1gbits ve üstü hızlar ile aktarım mümkündür. WI-FI5 ve WI-FI6 çok daha genel ve güzel teknolojilerdir.

Kolay gelsin.
Onu da düşündüm de çok pahalıya geliyor bana. Router işimi görmez mi?

Fiber internet kullanmalısınız. Münkünse WIFI üzerinden kullanmayın. Modeminizde
SQM, Smart Queue Management özelliği bulunmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı