Fiber İnternet FTTN, FTTC, FTTB ve FTTH olmak üzere 4 türe ayrılır. FTTN Mahalleye kadar fiber internet olarak geçer bir diğer adıyla VDSL, FTTC sokağa kadar fiber, oradan evinize ise normal alt yapı ile geliyor. Aslında bu VDSL2 dediğimiz şey oluyor fakat ISS'ler kullanıcıları yanıltabiliyor fiber diye. FTTB ise binaya kadar geliyor ve oradan eve aktarılıyor. Bu en iyisinin bir altı olarak konumlanır.
FTTH ise asıl gerçek fiberdir ve evinize kadar fiber internet gelir. Genellikle Superonline kullanıyor bunu, FTTH kullanmasa da en kötü FTTB kullanıyor. Mesela ben şu an FTTH internete sahibim ve evimde 2 tane modem var. Ekstra cihaza GPON adı veriliyor ve fiber kabloyu internete çevirip modeme aktarıyor.
Sizin internet ise FTTB gibi duruyor. Zaten FTTH ve FTTB dışında 100 Mbps üstü alınmıyor. Yani 100 Mbps'ye kadar alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ekstra olarak Millenicom ilk başlarda iyiydi fakat sonra fazla şikayet duymaya başlamıştım ama tahhütsüz ise deneyebilirsiniz. Onun dışında Netspeed'e de bir bakın derim.