İnternet Servis Sağlayıcı Önerisi

TurkNet'in sitesinden adres sorgulması yaptırınız altyapınız var mı yok mu fikir edinirsiniz Türk Telekom varsa TurkNet vardır aynı altyapıyı kullanıyorlar çünkü.
 
Kimin altyapısı var ise onu kullanmak en mantıklısı. Misal bende Türk Telekom'un bakır altyapısı var ve bende Türk Telekom aldım.

Sizde de atıyorum Vodafone fiber vardır, Vodafone tercih edin. Ya da Türksat varsa Türksat tercih edin, böylesi daha iyidir.

3-5 mbps fazla alıcam diye, ıttıbıknet'e ya da ıttıbıkcom'a geçme gibi bir plan yapmayın rezil olursunuz.

Kendi fiber altyapısı olan firmalar ;
*Turk Telekom
*Turkcell Superonline
*Vodafone
*TürkNet
*Türksat Kablonet

onun dışında ki firmaların hepsi altyapı kiralar ve size o kiraladığı altyapıdan hizmet verir.

Hani gidip Superonline fiber diyip geçerseniz size kablonetin altyapısı var ise kablonet üzerinden verirler o yüzden dikkat.
Hocam zaten altyapı yokmuş. Düzgün okursanız.
 
Selamlar. 2 yıldır Superbox kullanıyorum. İlk günkü hız her geçen gün azaldı. Kullandığım paket 20 MB, kotasız 160 TL idi. Kontratım bitmeye yakın 15 MB kotasız 600 lira cektiler. Tabii ki bu rezalet üstüne farklı yollar bakmaya başladım. Alt yapım yok. Telefon hattı evime hiçbir şekilde çekilmiyor. Her türlü önerilerinize açığım. Önceliğim Redbox gibi fiyatlar daha uygun gibi. Sizden de önerileri bekliyorum. Herkese teşekkürler, iyi akşamlar.
Bölgenizde hangi GSM hattının internet hizmeti daha iyiyse onu tercih etmeniz daha makul olacaktır. Onun dışında ucuz diye tercih ettiğiniz 4.5G internet hizmeti, ileride sizi "önceden test edip alabileceğiniz hızları ölçmediğiniz için" pişman edebilir. Bu noktada hem TT, hem Turkcell hem de Vodafone hat kullanan tanıdıklarınızdan rica edin, bölgenize hatta evinize gelip telefonlarına Speedtest uygulamasını indirip test etmelerini isteyin, çıkan sonuçlara göre hangisi en hızlı ve stabil ise onun 4.5G internet hizmetini tercih edin. Eğer hepsinin hızları makul seviyede ise, fiyat bakımından tabii ki en uygun olanı tercih edin.

Onun dışında herkes Netspeed demiş, TurkNet demiş ancak:

1. Netspeed'in kendi fiber altyapısı yok, TT'nin ADSL/VDSL/Fiber altyapısına erişimi var.
2. TurkNet kolay beri halihazırda TT Fiber çekilmemiş yerlere kendi altyapısın getirmiyor, kaldı ki ADSL hizmeti dahi bulunmayan bir yere gidip GigaFiber getirmez bence.
3. Birçok kişi arkadaşın altyapısı olmadığını söylemiş olmasına rağmen, kendisi de konuda yazmış olmasına rağmen neden hâlen ISS önermeye devam ettiniz anlamadım açıkçası.

Onun dışında bana yakın fiber var demişsiniz, Ümit Önal'a bi' mail atıp şansınızı deneyin derim, kendisi bu konularla ilgileniyor ve çoğu kişide işe yaradığı da oluyor. Mail adresini ufak bir aramayla bulabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı