İnternet sitesinin PHP sürümü nasıl güncellenir?

EmReDemir34

Decapat
Merhaba, konuyu doğru yere mi açıyorum emin değilim ama benim şöyle bir sorunum var bir internet sitem var bu site özel yapımdır PHP kodlama ile yapılmış hosting firması PHP versiyon son güncel versiyon yapması nedeniyle sitem çalışmıyor firma sitenizin PHP versiyon güncellenmesi gerekmektedir dedi ancak bu konuda araştırmalarıma rağmen bir çözüm bulamadım PHP ile kodlanmış bir site dosyaları nasıl güncellenir bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba, site kodlamalarının PHP versiyonunu değil de kullandığınız hostingin PHP versiyonunu değiştirmelisiniz. cPanel ve plesk panellerde PHP ayarları bölümlerinden kolaylıkla değiştirilebiliyor.

Bende tam detaylı bilmiyorum lakin webhosting üzerinden değiştiriliyor cPanel veya pleskpanel hangisini kullanıyorsanız panele girin ve PHP sürümünü oradan değiştirebilirsiniz.

Hosting firmasına giriş yapınız ardından php sürümü diye bir kısım olacak bağladığınız domain adının yanında, oradan değişebilirsiniz. PHP sürümü değiştiğinde bazı scriptler uyumsuz çalışabilir ona göre değişin derim.

Merhaba, site kodlamalarının PHP versiyonunu değil de kullandığınız hostingin PHP versiyonunu değiştirmelisiniz. cPanel ve plesk panellerde PHP ayarları bölümlerinden kolaylıkla değiştirilebiliyor.
merhaba, cevap için teşekkür ederim ancak siz şöyle açıklayayım hosting php versiyonu 2 tane var PHP 7 ve PHP 8 ancak benim site yapılırken php versiyon 4 ile kodlanmış plesk panelden 7 yada 8 yapsamda sitem açılmıyor umarım anlatabilmişimdir

Merhaba, cevap için teşekkür ederim ancak siz şöyle açıklayayım hosting PHP versiyonu 2 tane var PHP 7 ve PHP 8 ancak benim site yapılırken PHP versiyon 4 ile kodlanmış plesk panelden 7 ya da 8 yapsamda sitem açılmıyor umarım anlatabilmişimdir

CPanel'den değiştirebilirsiniz. Bende CPanel'den değiştirdim.

C panele girdiğimde 7.4.30 ve 8.0.22 bu ikisi var sadece ikisini de denedim ancak sitem açılmıyor hostin firması internet sitenizin ya da scriptinizin PHP versiyonu uyumsuz olduğu için çalışmıyor dediler ancak çözüm sunmuyorlar

Evet PHP 4 eski olduğu için çoğu hosting firması kaldırdı.

Evet PHP 4 eski olduğu için çoğu hosting firması kaldırdı.

Evet sorunum tam da bu yüzden ortaya çıktı ya sitemi çöpe atıp para verip yeni bir site yaptıracağım bu da büyük bir maliyet demek, bunun daha kolay bir yolu olmalıdır umudu ile sizlere sormak istedim internet sitem yapılırken kullanılın PHP versiyonu bir şekilde güncellenebiliyordur ama nasıl webmastarlık konusunda bilgim çok az olması nedeniyle sıkıntıya düştüm

Bunu hosting firması ile çözebilirsiniz veya php 4 ü destekleyen bir firmaya geçiş yaparsınız. Sunucu erişiminiz veya WHM erişiminiz olmadığı sürece işlem yapamazsınız.

Bunu hosting firması ile çözebilirsiniz veya php 4 ü destekleyen bir firmaya geçiş yaparsınız. Sunucu erişiminiz veya WHM erişiminiz olmadığı sürece işlem yapamazsınız.
Merhaba, az önce hosting firması ile görüştüm bir webmaster ile görüşüp sitemin fonksiyon ayarlarının PHP ile güncellenmesi gerektiğini söylediler yardımcı olamıyorlar maalesef ya da dediğiniz gibi eski sürüm kullanan bir hosta geçmem gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…