Sıva altı kabloyu değiştirmek için çok para isteyebilirler. Ancak eski kablonuzu klavuz olarak kullanarak ankastreden dairenize kadar yeni kablo çekmeleri çok kolay. Daire içindeki dolaşımı duvar üzerinden yaparsanız bir masrafı olmaz. Ama kanaldan yaparsanız o çok masraflı olur.Şuan internetim var fakat bazı hat değerleri sorunları yüzünden arıza kaydı açmıştım. Bu iş maliyetli veya uzun süren bir iş mi ? Yaptırmak istiyorum fakat zor bir şey ise bekleyebilir.
Burada bahsettiğiniz ankastre bina içinde bulunan değil mi ? Birde duvar üzerinden yapılması herhangi bir sorun yola açar mı çünkü sonuçta en az maliyetli olanı seçmek en akıllıca olanı geliyor ama.Sıva altı kabloyu değiştirmek için çok para isteyebilirler. Ancak eski kablonuzu klavuz olarak kullanarak ankastreden dairenize kadar yeni kablo çekmeleri çok kolay. Daire içindeki dolaşımı duvar üzerinden yaparsanız bir masrafı olmaz. Ama kanaldan yaparsanız o çok masraflı olur.
Yaklaşık 3 haftadır sorun yaşıyorum. 3 kez tt saha ekipleri ankastreden binaya kadar gelen kabloda sorun bulamamış. Ardından türknetin kendi saha ekibi geldi yine aynı sorun devam etti. Sonucunda da bunu söyleyip arıza kaydımı kapattılar bilemiyorum gerçekten.Bana pek inandırıcı gelmedi. Direkt kablolamadaki problemi keşfetmeleri çok garip. Bunu söyleseler bile teknik ekip söyler. Elektrikçiye sorun fiyatı.
Sizin daireye çıkışa modeminizle bağlantı yapmanız lazım. Eğer bu işlerden anlamıyorsanız hiç kurcalamayın, tüm apartmanın bağlantısını bozabilirsiniz. Elektrikçiyle önce ankastre çıkışını denemek üzere konuşun. Ankastre çıkışınızda sorun yoksa, problem sizin daire içi kablolamanızdır. Eğer sorun ankastredeyse tekrar arıza talebi açın.Yaklaşık 3 haftadır sorun yaşıyorum. 3 kez tt saha ekipleri ankastreden binaya kadar gelen kabloda sorun bulamamış. Ardından türknetin kendi saha ekibi geldi yine aynı sorun devam etti. Sonucunda da bunu söyleyip arıza kaydımı kapattılar bilemiyorum gerçekten.
Binanın altında kutuya bir şey yapıp elektrikçi zahmetine girmeden sorunun gerçekten kabloda olduğunu doğrulayabilmemin herhangi bir yolu var mı ?
Doğru anlamış mıyım şimdi öncelikle elektrikçiyle bu tt saha ekiplerinin her zaman kontrol ettiği ana ankastre şeyinde interneti deneyeceğiz orada bir sorun yoksa binada olanı deneyeceğiz doğru mudur ?Sizin daireye çıkışa modeminizle bağlantı yapmanız lazım. Eğer bu işlerden anlamıyorsanız hiç kurcalamayın, tüm apartmanın bağlantısını bozabilirsiniz. Elektrikçiyle önce ankastre çıkışını denemek üzere konuşun. Ankastre çıkışınızda sorun yoksa, problem sizin daire içi kablolamanızdır. Eğer sorun ankastredeyse tekrar arıza talebi açın.
Elektrikçi ankastreden sizin evinize çıkan hattı bulacak. Oraya modeminizi bağlayacaksınız (bir uzatma kablosu şart) . Modeminizden hız testi yapacaksınız. Eğer bağlantı kalitenizde sorun yoksa bu demektir ki sorun evinize çıkan kablolamada. Eğer sorun varsa problem apartmana giren hatta. Evinize çıkan kablolama sizin sorumluluğunuz, ankastreye kadar getirmek ise ISS'nin sorumluluğu.Doğru anlamış mıyım şimdi öncelikle elektrikçiyle bu tt saha ekiplerinin her zaman kontrol ettiği ana ankastre şeyinde interneti deneyeceğiz orada bir sorun yoksa binada olanı deneyeceğiz doğru mudur ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.