İnternet son günlerde yavaşladı

Katılım
11 Ağustos 2017
Mesajlar
1.537
Çözümler
5
İnternet nedense yavaşladı. Çarşamba günü başladı bu sorun. Artık LoL'de 50 MS yerine 200-500 MS alıyorum. Arada gözle görülebilir bir fark var.
Hatta messenger'da mesajlarım geç gidiyor. Oyunlar güncellemeleri yaparken ve YouTube videoları yüklenirken bir sorun olmuyor ama güncelleme yapan oyunlarda MS sorunu var. LoL'de oyun yüklenmesi artık çok daha uzun sürüyor hatta.
Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?
Artık arkadaşlarımla oyun oynayamıyorum.
Upload hızım 1 Mbit ve Download hızım da 8 Mbit.
Hız testi fotoğrafını hangi siteden atmalıyım?
Ekleme:
 
Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var. Yeni başladı.
 
Google'a speedtest yazsan yeter Ookla'nın kendi sitesinden yapman daha sağlıklı olur. Bende anlık olarak 13 ms 3.8 Mbps download 0.5 upload gösterdi, normalde daha beterdi 1 hafta kadar önce 1.5 Mbps download alıyordum. Şu anlık oyun oynarken bir problem yok. VodafoneNet kullanıyorum belki sizin kullandığınız internet sağlayıcısında problem çıkmıştır ve gerekli işlemi yapıyorlardır. Hiç olmadı müşteri temsilcisinden durumu ve çözümü isteyebilirsiniz. Ben çok kez aradım VodafoneNet'i. Bi aralar 0.5 - 0.3 download almışlığım var ama şu anda dediğim gibi 3.8 download. Benim için internet iyi düzeyde, oyunlarda 34 ms alıyorum ve oyun oynarken arada arkadan şarkı açabiliyorum.
 
Testte dediğim gibi 8 Mbps download 1 Mbps upload görünüyor ve 50 MS. Ama gerçekte öyle değil. Oyunla alakası olmadığına eminim çünkü bütün oyunlarda böyle bir sıkıntı var.
 
Testte dediğim gibi 8 Mbps download 1 Mbps upload görünüyor ve 50 MS. Ama gerçekte öyle değil. Oyunla alakası olmadığına eminim çünkü bütün oyunlarda böyle bir sıkıntı var.
Yok zaten ben oyun sunucusundan bahsetmedim. İnternet sağlayıcınızın sunucusundan bahsettim. Dediğim gibi belki bi arıza vardır internetinizde. Kullandığınız internetin müşteri temsilcisini arayıp durumu anlatırsanız size yardımı dokunabilir. Bunun dışında bizim kabloyla kullan, modem resetle vb. önerilerimiz olur en fazla. Bi diğeri de attığınız fotoğrafta. Asya sunucularında 8 ms iken Avrupa'da 100 kadar hele Fransa ne öyle 11000 ms, tuhaf bir durum.
 
Garip olan bende de aynı sıkıntı var. Kota dolmuş iken normalde 8 mbps ile indirmem gerekirken en fazla 3 mbps ile indiriyor. Hatta sabit de değil. Bazen 2'ye, bazen 1'e düşüyor.
Acaba Türk Telekom mu kullanıyorsunuz? Sorunumuz ondan kaynaklı olabilir.
 
Ben VodafoneNet kullanıyorum. Sizde de bu sorun varsa ben de bi PUBG Mobile girip ping değerime bakayım. Bilgisayarım şu anda kapalı yoksa bilgisayardan bakardım.
 
Maalesef fotoğraf atamıyorum yetkim yok(muş) ama internetimde herhangi bir problem yok. Oyun içinde en fazla 70 ms aldım.
TTNET rezilliği mi desem yoksa sorun mu var desem bilemiyorum
Eki Görüntüle 332801
Sizde durum böyleymiş. Ping değerleri çok kötü ama sorun vardır, müşteri hizmetlerini arayın deneyin bi şansınızı. Hiç Turkcell kullanan yok mu? belki Turkcell'de de sorun vardır ki bende problem yok. Bu arada fotoğraf ekleme meselesini bir moderatöre soracağım cezam mı var diye.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…