Internet Switch almak mantıklı mı?

xClaush

Hectopat
Merhabalar. Malum evden çıkamıyoruz arkadaşlar geldiğinde herkes rahatça aynı odada vakit geçirebilsin diye evimdeki bir odaya kablolu internet çekmeye karar verdim. Şu anda ana modemden gelen interneti odaya Netmaster Infinity 401 dağıtıyor ama üzerinde sadece 2 tane CAT portu var. Kendi bilgisayarıma bağladıktan sonra boş port kalmıyor yani.

Bu modemi TD854W modem ile değiştirip odaya interneti bununla yayabilirim. Üzerindeki 4 port muhtemelen bize yeter ama bu sefer de acaba şöyle bir cihaz kullansam daha mı iyi olur diye tereddütte kaldım. Eğer internet hızında güzel bir fark yaratabilecek bir cihaz ise almayı düşünüyorum.

Odada kablosuz internete ihtiyacım yok.

Son düzenleme:
Şu an kullanılan kablosuz dağıtıcı yeterli ise yenisini almanıza gerek yok diye düşünüyorum bağlantısını paylaştığınız ürün size yeterli gelecektir.
Konuda küçük bir yanlışlık yapmışım. Odaya kablolu internet çekmek istiyorum ve bu interneti şu an bahsettiğim modemler üzerinden dağıtıyorum.

Eğer switch alırsam performans artışı görebilir miyim diye sormak istemiştim.

Şimdi üzerinden geçmek gerekirse... Siz farklı bir odada bulunan modemden interneti kablosuz olarak dağıtıcı cihaza bağlayıp menzil genişletiyorsunuz ve bu menzil genişleticiyi ana modem e kablo ile bağlayıp diğer cihazlar için de Switch mi kullanmak istiyorsunuz?

Şimdi üzerinden geçmek gerekirse... Siz farklı bir odada bulunan modemden interneti kablosuz olarak dağıtıcı cihaza bağlayıp menzil genişletiyorsunuz ve bu menzil genişleticiyi ana modem e kablo ile bağlayıp diğer cihazlar için de Switch mi kullanmak istiyorsunuz?
Hayır. İnternet söz konusu odaya yine kablolu olarak geliyor. Bu odada da dağıttığım modem üzerindeki diğer portlar ile bilgisayarlara bağlıyorum.

Hayır. İnternet söz konusu odaya yine kablolu olarak geliyor. Bu odada da dağıttığım modem üzerindeki diğer portlar ile bilgisayarlara bağlıyorum.

Anladım... Size daha fazla port gerekli bu konuda Switch işe yarayacaktır fakat diğer kablolu aktarım hızı ile aynı olacaktır yani yeni bir kablosuz dağıtıcı alıp onun portlarını kullanmak ile Switch kullanmak tamamen aynı aralarındaki tek fark fiyat farkı olacaktır Switch daha uyun fiyatlı bir çözüm olurken yeni dağıtıcı biraz daha yüksek fiyatlı bir çözüm olacaktır ikisinden de alacağınız kablolu hız aynıdır.

Anladım... Size daha fazla port gerekli bu konuda Switch işe yarayacaktır fakat diğer kablolu aktarım hızı ile aynı olacaktır yani yeni bir kablosuz dağıtıcı alıp onun portlarını kullanmak ile Switch kullanmak tamamen aynı aralarındaki tek fark fiyat farkı olacaktır Switch daha uyun fiyatlı bir çözüm olurken yeni dağıtıcı biraz daha yüksek fiyatlı bir çözüm olacaktır ikisinden de alacağınız kablolu hız aynıdır.

Aradığım cevap buydu çok teşekkürler.
Kafamda bir soru daha oluştu. Dış hat kablosunu doğrudan switche bağlayıp oradan evdeki modemlere dağıtabilir miyim?
@Pozitifdeger

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı