Kendi GPON cihazımı almak mantıklı mı?

turkishdoneladio

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Türk Telekom daireme GPON altyapı çekti, sorun şu ki benim en az 6-8 arası ayrı internet bağlantısına ihtiyacım oluyor, Türk Telekom'dan çoklayıcı istedim lakin bir türlü bir geri dönüş olmadı. Ben de diyorum ki paraya kıyıp 24 port (Huawei smartax MA5626 24) gibi bir GPON alsam ev içinde kendi ağımı kurabilirir miyim? Bir bilgisi olan var mı?

6-8 arası diye bahsettiğiniz ayrı abonelikler ve hat mı?

Arkadaşlar Türk Telekom daireme GPON altyapı çekti, sorun şu ki benim en az 6-8 arası ayrı internet bağlantısına ihtiyacım oluyor, Türk Telekom'dan çoklayıcı istedim lakin bir türlü bir geri dönüş olmadı. Ben de diyorum ki paraya kıyıp 24 port (Huawei smartax MA5626 24) gibi bir GPON alsam ev içinde kendi ağımı kurabilirir miyim? Bir bilgisi olan var mı?

Kurulumu baş ağrıtıyor. Uğraşmaya değmez. Ayrıca Nokia'nın terminal sunucusunu kullanıyorlarsa bir fiber kablo üzerinden sadece 4 abonelik kullanabilirsiniz. Port anahtarlamasında Max 2.4 GBit/s veriyorlar (3 abonelikle kullanıyorum yoğun kullanımda 2.4 Gbite yaklaşınca kopma bile yaşanıyor). Ayrıca sinyal kaybına yol açmaması için -dB sınırıda oluşturduklarından çoklu isteklerin kopmasıda muhtemel. Hat gürültüsü arttıkça bir haller oluyor bu adamların sunucusunda. Alacağınız GPON MDU cihazıyla sorun yaşamanızda muhtemel. Mümkünse 2 farklı fiber hattı çektirin.

Kurulumu baş ağrıtıyor. Uğraşmaya değmez. Ayrıca Nokia'nın terminal sunucusunu kullanıyorlarsa bir fiber kablo üzerinden sadece 4 abonelik kullanabilirsiniz. Port anahtarlamasında Max 2.4 GBit/s veriyorlar (3 abonelikle kullanıyorum yoğun kullanımda 2.4 gbite yaklaşınca kopma bile yaşanıyor). Ayrıca sinyal kaybına yol açmaması için -dB sınırıda oluşturduklarından çoklu isteklerin kopmasıda muhtemel. Hat gürültüsü arttıkça bir haller oluyor bu adamların sunucusunda. Alacağınız GPON mdu cihazıyla sorun yaşamanızda muhtemel. Mümkünse 2 farklı fiber hattı çektirin.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam.

6-8 arası diye bahsettiğiniz ayrı abonelikler ve hat mı?

Aynen hocam 6-8 ayrı abonelik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı