İnternet tarayıcısı önerisi

Windows ise Edge kullanın, Eğer beğenmiyorsanız Chrome.

Şahsen ben deneyimlerken Brave daha çok RAM harcıyordu. Şimdi test ettim.

Boşta:

1658696466180.png

Youtube açık:

1658696513971.png

Reklam engelleyicisi falan derken bence her ikisi de makul. İstediğinizi seçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Tarayıcıların çoğu Chromium tabanlı, hepsi hemen hemen aynı performansı verecektir pek bir farkları yok. Hangisi gözünüze güzel görünüyorsa onu kullanın. Ben Edge kurulu geldiği için onu kullanıyorum.

Opera GX önereririm CPU RAM gibi birçok şeyi siz ayarlayabiliyorsunuz ne kadar verilmesini demek istiyorum.

Açıkçası beğenmeyen insanların fikirlerini merak ediyorum kendileri bana yazarsa memnun olurum :D

Chrome, Opera, Edge, Vivaldi onerenlerin gizliliğin ne olduğunu bilmediklerini düşünüyorum. Hepsi arkadan veri toplayip satan tarayıcılar. Gizliliğini azıcık umursayan adam bunları kullanmaz.

Size bir şey soracağım veriler derken hangi verilerden bahsediyoruz yani nelerimizi görüyorlar?

Opera PC'nin seri numarasina kadar alıyor. Edge aynı sekilde reklam amaçlı kullanıyor Chrome ise direkt satıyor.

Bunlardan rahatsız olmuyorsaniz, birinin sizi izlemesi zorunuza gitmiyorsa bir sıkıntı yok mudur sizce?

Top 10 Secure Browsers That Protect Your Privacy in 2022 issues with other browsers başlığı altında bu saydıklarımın neleri sattığını ogrenebilirsin.

Opera PC'nin seri numarasina kadar alıyor. Edge aynı sekilde reklam amaçlı kullanıyor Chrome ise direkt satıyor.

Bunlardan rahatsız olmuyorsaniz, birinin sizi izlemesi zorunuza gitmiyorsa bir sıkıntı yok mudur sizce?

Top 10 Secure Browsers That Protect Your Privacy in 2022 issues with other browsers başlığı altında bu saydıklarımın neleri sattığını ogrenebilirsin.

Peki önerebileceğiniz bir tarayıcı var mıdır?

Chrome, Opera, Edge, Vivaldi onerenlerin gizliliğin ne olduğunu bilmediklerini düşünüyorum. Hepsi arkadan veri toplayip satan tarayıcılar. Gizliliğini azıcık umursayan adam bunları kullanmaz.
Hocam verileriniz bu kadar önemli ise telefon da kullanmayın lütfen. Tüm telefon yapımcıları verilerinizi dibine kadar topluyor aman aman sonra kasetiniz falan çıkmasın.

@misaj8 İşin özüne gelecek olursak evet her tarayıcı hatta her uygulama sizinle alakalı veriler toplar ve bunları reklam şirketlerine satarlar, satabilirler. Mesela Google'da ayakkabı bakarsınız İnstagramda'da karşınıza ayakkabı reklamları çıkmaya başlar. Verilerinizin satılması veya paylaşılması bu tarz örneklerle uzatılabilir. Mesela tarayıcılar da girdiğiniz siteleri, çerezlerinizi vb. şeylerinizi paylaşabilir. Ancak bu tarz şeyleri bu zamanda her şirket yapıyor bu kadar dikkat eden kişinin telefon dahi kullanmaması gerekiyor. Opera'yı açıkçası bende önermem ancak Edge, Chrome gibi piyasada üst seviye bir tarayıcı deneyimi sunan tarayıcılara da laf ettirmem. Testleriyle kanıtlanmış ve bunları bilerek konuşan biri olarak Chrome ve Edge diğer tarayıcılardan çok daha üst düzeyde şu an. Verilerine çok dikkat eden çok önem veren kişilerin internet ile bağlantısını tamamen kesmesi gerekiyor.

Peki önerebileceğiniz bir tarayıcı var mıdır?

Ben kendim Brave kullanıyorum, gizliliği fena değil. Hızı güzel, Chrome gibi az RAM yiyor. Daha gizli olayım siteler ekran kartımı, işlemcimi öğrenmesin diyorsan (ki bunlar rahatsız edici olabilir) Firefox veya librewolf öneririm her ikisi de Firefox'un alt yapısını kullanıyor.

Hocam verileriniz bu kadar önemli ise telefon da kullanmayın lütfen. Tüm telefon yapımcıları verilerinizi dibine kadar topluyor aman aman sonra kasetiniz falan çıkmasın.

Tek derdim gizlilik değil, güvenlik de var işin içinde. VPN açıp anonim takıldığını sandığın bir sitede gerçek IP adresini görmek bir güvenlik sorunu değil mi sence? Senin sevdiğin tarayıcılarda bunu kapatmak zorken, saydığım tarayıcılarda hemen kapatabiliyorsun webrtc deniyor buna. YouTube açıkken her 30 saniyede bir arkada veri toplama işlemi gerçekleşiyor.
Hadi diyelim gizliliği boş ver, ya telemetri PC'ni yavaşlatır, arkasında bir akış var çünkü. Bunlar seni rahatsız etmiyorsa yapabileceğim bir şey yok.

Bu sitenin sadece tarayıcından aldığı bilgileri tüm siteler alabiliyor. Eğer burada gördüklerin seni rahatsız etmiyorsa bence de Chrome kullan geç güvenlik önemli değil her saniye arkamdan veri toplansın. Sonra da haveibeenpwned'dan mail adresim leaklanmışmı diye bakarsınız :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı