Bu sistemde, Microsoft Edge Chromium kullanman daha iyi olur. Kaynak kullanımı bakımından, sistem dostu bir tarayıcıdır. Mozilla Firefox, Chromium tarayıcılardan daha fazla kaynak tüketiminde bulunabiliyor.
2 Kere Firefox kayıtlı şifrelerimi uçurdu.
Kendisi de belirtiyor zaten. Sunucularımız da saklanmaz. Sync ile ikinci bir cihazda senkronize edilir. Bu bile bana güvensiz geldi.
Uzun zamandır Vivaldi ile yola devam ediyorum. Bir ara yıldızlarımız bozuşsa da en iyisi şahsen bu bana göre.
Satılmış olduğu şirket, gizlilik ve güvenlik konusunda pek iyi değil. İçerisinde gömülü olarak gelen Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp desteği (sosyal medya hesaplarınıza erişebiliyor) güvenilir gibi gözükmüyor. VPN adı altında sundukları ve tam olarak gizlilik konusunda sınıfta kalan bir servisleri bulunmaktadır.
Yukarıdaki nedenlerden dolayı, kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Opera satıldıktan sonra eski geliştiricisi, Vivaldi (Jon Stephenson von Tetzchner) tarayıcısını geliştirmeye başladı.
Opera çinlilere geçtiğinden beri izleyici ve takipçi engelleme konusunda şüphelerim var.
Yığınla özellik eklemişler. Kullanışlı görünse de veri aşırma konusunda tereddütlüyüm. Bu konuda takıntılıyım.