İnternet tek diş çekiyor ve çok yavaş

KunRois

Kilopat
Daha fazla  
Ethernet kablosu ile bağlandığımda internet hızım gayet normal olması gerektiği gibi fakat Wi-Fi ile bağlandığımda yan odada olmama rağmen tek diş veya 2 diş çekiyor. Normal şartlarda oralarda Full çekmesi gerekiyorken. Uzak odalarda hiç gözükmüyor zaten Wi-Fi.

Ayrıca az çekmesinden kaynaklı mıdır bilmiyorum internet hızı da aşırı şekilde yavaş Wi-Fi ile. Siteler bile yüklenmiyor neredeyse. 720p bile video izletmiyor.

Modem modeli Huawei HG658v2, biraz eski bir modem sanırım internet kurulumu sırasında takmışlardı yıllar önce. Modemden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum acaba modemi değiştirsem sorun çözülür mü? Ve doğru düşünüyorsam modem değişimi ile çözülecek bir durum ise modem önerisi olan var mı? ADSL ile 5GHz bir modem alsak çekim gücü artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet ve Wi-Fi ile hiz testi yapip paylasin. ADSL'in konuyla alakasini anlayamadim. 5 GHz'nin menzili kisa ama guclu olur, yani her turlu 2.4 GHz bandini kullanacaksiniz.
O konularda çok bilgim yok hocam kusura bakmayın. Yani demek istediğim ADSL biraz daha eski sanırım diğerlerine göre o yüzden 5GHz modem alsam sıkıntı yaşatır mı bana veya bir artısı olur mu ona sormak istemiştim.

Ethernet ile hız bu şekilde;
Ekran görüntüsü 2024-07-10 185431.png

Bu da az önce Wi-Fi ile yaptığım test;
Ekran görüntüsü 2024-07-10 181027.png

O konularda çok bilgim yok hocam kusura bakmayın. Yani demek istediğim ADSL biraz daha eski sanırım diğerlerine göre o yüzden 5GHz modem alsam sıkıntı yaşatır mı bana veya bir artısı olur mu ona sormak istemiştim.

Ethernet ile hız bu şekilde;Eki Görüntüle 2248227

Bu da az önce Wi-Fi ile yaptığım test;Eki Görüntüle 2248228

Sizin hattiniz ADSL degil ki VDSL. ADSL bile olsa sıkıntı yasatmaz, merak etmeyin. Wi-Fi degerleri cok kotu, dediginiz gibi acil iyi bir modem almalisiniz. Keenetic marka modemlere bakabilirsiniz, kendileri uygun fiyatli kaliteli modeller ancak modemden cok anlamadigim icin spesifik oneri yapamam. Dilerseniz butcenizi belirterek yeni konu acip oneri alabilirsiniz.

Sizin hattiniz ADSL degil ki VDSL. ADSL bile olsa sıkıntı yasatmaz, merak etmeyin. Wi-Fi degerleri cok kotu, dediginiz gibi acil iyi bir modem almalisiniz. Keenetic marka modemlere bakabilirsiniz, kendileri uygun fiyatli kaliteli modeller ancak modemden cok anlamadigim icin spesifik oneri yapamam. Dilerseniz butcenizi belirterek yeni konu acip oneri alabilirsiniz.

Teşekkürler hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı