İnternet üzerinden fişsiz alınan ürün iade edilir mi?

Daha fazla  
Merhaba, bundan yaklaşık 1 ay önce WP üzerinden bir saticiyla konuştum. Fazlaca yorumu olduğu için tereddüt etmedim, kitap sipariş ettim. Bundan 3 veya 4 gün sonra kitaplar da geldi. Fakat kitaplar yanlış gelmişti, benim siparişim olan 4 Tolkien kitabı yerine adını bile duymadığım, iki tane ucuz kitap gelmiş. Saticiyla konuştum yanlış yere gitmiş sizin kitaplar gelince kargolarim dedi. Ben de 1 hafta falan unuttum onu. Sonra tekrar sordum cevap alamadım, 1 hafta gibi bir süre ben mesaj yazdım. Sonunda tedarik sorunu olduğunu, gelince göndereceklerini belirttiler. Daha sonra bir daha cevap alamadım. Engellemiyorlar ama cevap da vermiyorlar. Herhangi bir fiş veya fatura yok alışverişe dair. Tüketici hakları bunu bir alışveriş olarak sayar mı? Dilekçe versem haklı bulunur muyum? Yardım edin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Satın alacağınız üründe ne olursa olsun, ister gıda, kozmetik, giyim, yemek, kişisel eşya, teknolojik ürün vesaire hemen hemen hepsinde mutlaka ama mutlaka fatura almaya bakın derim. Fatura olmuyorsa yazarkasa fişi, perakende satış fişi almanızı öneririm.Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sitesinde de fatura kesme sınırının altında kalan satışlarda bile nihai tüketicinin istemesi halinde, satıcı tarafın fatura düzenlemesinin mecburi olduğunu söylüyor. Yani diretirseniz fatura kestirebilirsiniz. Satıcı ''Hayır fatura kesemem ben.'' derse, onu hemen maliyeye şikayet edeceğinizi, hatta orada tanıdıklarınız olduğunu filan söyleyerek korkutun o rezil esnaf müsvettelerini ki yasalar az da olsa uygulanmış olsun.

Fatura Düzenleme Sınırı | Gelir İdaresi Başkanlığı

Ama siz whatsapp üzerinden iletişime geçtiğiniz bir kişiden sipariş etmişsiniz kitaplarınızı. Satışı kanıtlayan herhangi bir belgeniz olmadığı için tüketici hakem heyetinin bu konu ile ilgili yardımcı olacağını zannetmiyorum. Size tavsiyem Yüzüklerin Efendisi, Hobbit gibi serileri okumak istiyorsanız Kitapyurdu, Kitapla buluşmanın en kolay yolu gibi güvenilir ve içeriği zengin olan bir siteyi tercih etmeniz. 40 TL üzeri kargo bedava bu sitede.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı