İnternet Üzerinden Kazancın Vergisi ( Yazılım Geliştiricileri, Uygulama Üreticileri)

Makaleler
24
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisliği
vergi-sistemi-nedir_1.jpg

Biliyorsunuz ki bir kazanç elde ettiğinizde bunun vergisini vermek zorundasınız.

Benim surum şu: İnternetten bir şekilde yazılım ve oyun geliştirme, üretme ile para kazanmaya başladınız. Bu sahip olduğunuz Youtube kanalı bile olabilir. (Her ay değişebilir. Her ay iyi de olabilir. Bir iyi bir kötü olabilir. Bilmiyorum yaptığınız işe talebe göre değişiyordur.)

Bu kazandığınız paranın vergisini nasıl veriyorsunuz?

Kişisel şirket açma zorunluluğunuz var mı?
(Çünkü şirket için muhasebeci zorunluluğu var. Onun bir maaşı olmak zorunda ve bu büyük bir sorumluluk. Kazancınız dediğim gibi bir ay çok iyiyken diğer ay olmayabilir.)

Ve bu parantez içinde yazdığım sebepten dolayı, şirket açmadan vergimizi kendimiz verebiliyor muyuz? Eğer verebiliyorsak nasıl veriyoruz?

(Kazancın inanılmaz boyutlara geldiği noktaları bilmiyorum. Şirketin o zamanlar ne gibi faydası oluyor bunu da bilmiyorum. Ama mesela bir ay 5.000 bir ay 20.000 bir ay 1.000 TL kazanıyorsundur belki. Kazancınız çok değişkendir. Ya da bu durumun ne kadar süre değişeceğini bilmiyorsundur muhasebeciye verilen maaş sorun olabilir. Hali hazırda bunu yapamıyorken bireysel olarak şirket açmadan vergi verilmesi vardır diye umuyorum.)

Yazılım geliştirmiş, uygulama üretip üzerinden para kazanmış veyahut Youtube kanal sahibi olup Youtube üzerinden para kazanan arkadaşlara yönelttiğim bir sorudur. Doğru bilgilerinizle yol gösterirseniz ve bu işleri düşünen arkadaşları da bilgilendirmek adına sorulara cevap getirmeniz çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.

@Predator Titan = Sizi yazılım konularında zamanında gördüğümden dolayı etiketliyorum. Umarım buralardasınızdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı