İnternet üzerinden yapılan alışverişteki KDV kullanılıyor mu?

ahmtgny

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ,benim bir arkadaşımın şirketi var .daha önce Vatan Bilgisayar'dan ekran kartı işlemci gibi parçalar aldığımda faturayı arkadaşımın şirketi üzerine kestiriyordum ve o da bana KDV'sini nakit olarak veriyordu. ben alacağım ürünü daha ucuza almış oluyordum. Bunu internet sitesi üzerinden de yaparsam yani şirket bilgileri üzerine fatura kestirirsem onu aynı şekilde gider olarak gösterip KDV'sini kullanabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba genellikle internet alışveriş sitelerinin bazılarında oluyor bunlar olunca da kendi evinizin adresini yazcanız yerin en altında bireysel veya kurumsal olarak seçenekler beliriyor aynı fotoğraftaki gibi alıcağınız sitede kurumsal fatura olarak geçirebileceğiniz yer varsa yapabilirsiniz.

1657235558630.png

Birçok sitede kullanılıyor bazılarında sizin istemeniz gerekebilir veya ad soyad bölümüne şirket ünvanı yazınca da kesen yerler çıkıyor.

Elbette kullanılabilir. İnternetten yada mağazadan farketmez, kesilen fatura aynıdır. Sadece faturayı kurumsal olarak kestirip şirkete ait vergi dairesi ve vergi numarasını girmeniz gerekiyor. Amazon da sorun var sadece, oradan yapılan alışverişleri kullanamıyorsunuz.

Elbette kullanılabilir. İnternetten ya da mağazadan fark etmez, kesilen fatura aynıdır. Sadece faturayı kurumsal olarak kestirip şirkete ait vergi dairesi ve vergi numarasını girmeniz gerekiyor. Amazon da sorun var sadece, oradan yapılan alışverişleri kullanamıyorsunuz.

Birçok sitede kullanılıyor bazılarında sizin istemeniz gerekebilir veya ad soyad bölümüne şirket ünvanı yazınca da kesen yerler çıkıyor.

Süpersiniz teşekkürler.

Merhaba genellikle internet alışveriş sitelerinin bazılarında oluyor bunlar olunca da kendi evinizin adresini yazcanız yerin en altında bireysel veya kurumsal olarak seçenekler beliriyor aynı fotoğraftaki gibi alıcağınız sitede kurumsal fatura olarak geçirebileceğiniz yer varsa yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1444809

Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı