Çözüldü İnternetden Video İzlerken Mavi Ekran 0x0000050

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bu sorun OC'den sonra başıma geldi yada uzun süredir video izlemiyorum youtube'da daha başıma gelmedi başka sitelerde uzun bir video izlerken mesela 5-10 dk direk ekran gidiyor mavi ekran geliyor.

Gördüğüm kod:
0x0000050

Buda rapor:
Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 50
BCP1: D7D57887
BCP2: 00000008
BCP3: D7D57887
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
C:\Windows\Minidump\070814-14804-01.dmp
C:\Users\Prototype\AppData\Local\temp\WER-27456-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
Windows 7 Gizlilik Bildirimi - Microsoft Windows

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

Sistemim;
Operating System: Windows 7 Home Premium 32-bit
System Model: MS-7260
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ (2 CPUs), ~2.6GHz [OC 3.0GHz]
Memory: 3072MB RAM [DDR2]
Card name: AMD Radeon HD 7750 [128 Bit 2 GB]
PSU:Corsair VS 450W

Çözüm
Bu arada anakartım MSI. Teşekkür ediyorum. Mavi ekrandan sonra karşıma OVERCLOCKING IS NOT STABIL PLEASE F1 diyerek sıfirladı ve otomatik overclock yaparak FSB'yi 230'dan 220'ye çekmiş. 4 tane dizi izledim, sorun çözüldü gibi şu an. Hata almadım. :)
Voltaj değeri hız aşırtma yapmamış olduğun hale getir tüm ayarların varsayılan olsun, hız aşırtma yapma. Minidump dosyalarını yükle. Birde CCleaner gibi programları kullanma silmesin problemleri.

Buyrun; BlueScreen.rar — Yandex.Disk

PC bağlı bulunan aygıtlar;
4 ana kart USB girişim var 2 sinde USB uzatma kablosu bu uzatmlarının biri boşta birinde wireless adaptör var,
diğer 2 USB girişinde Microsoft klavye ve Microsoft fare bulunmakta.
Ayrıca aksiyon oyunları için kullandığım bir ek fare de PS/2, girişinden 2x' li farem takılı ve bazen mavi ekrandan sonra bu parçlarda elektirik kesilmediği gözlemledim.

OC işlemi yapmak zorundayım çünkü ekran kartımı besleyemiyor..

@SypeR @Recep Baltaş sizinde değerli bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

Buyrun; BlueScreen.rar — Yandex.Disk

PC bağlı bulunan aygıtlar;
4 ana kart USB girişim var 2 sinde USB uzatma kablosu bu uzatmlarının biri boşta birinde wireless adaptör var,
diğer 2 USB girişinde Microsoft klavye ve Microsoft fare bulunmakta.
Ayrıca aksiyon oyunları için kullandığım bir ek fare de PS/2, girişinden 2x' li farem takılı ve bazen mavi ekrandan sonra bu parçlarda elektirik kesilmediği gözlemledim.

OC işlemi yapmak zorundayım çünkü ekran kartımı besleyemiyor..

@Recep Baltaş

@Murat5038

Tamamen foruma güvenerek aldım hatta bana 7790 bile önerdiler ..
Konu burada; https://www.technopat.net/sosyal/konu/350tlye-psu-ve-ekran-kartı-tavsiyesi.52145/page-4

Ekran kartım ;
HD7750 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

Dosyaları yükledim sizde anlamadınız galiba :)

@Recep Baltaş "İşlemcine bir kez daha baktım. 2005 model ve 90nm. Kesinlikle darboğaz olacaktır. Ama yine de yeni bir kart al dediğim gibi."

Bu yorumu dikkate almanı önerirdim.

HD 7750 darboğaz olur demişler sana 7790 bakmakta nedir ki ?

CPU yenilemek kaydıyla HD 7750 önermişler.

Aynı problemi bende yaşıyordum fakat çözüldü video geçişlerinde veriyordu sadece. Yeni format atmama rağmen alıyordum hatayı meğer amd catalyst otomatik o.c yapmış ekran kartına, onu düzelttim driver güncellemesi yaptım bios ayarlarını sıfırladım sorun düzeldi.

Bu arada anakartım MSI. Teşekkür ediyorum. Mavi ekrandan sonra karşıma OVERCLOCKING IS NOT STABIL PLEASE F1 diyerek sıfirladı ve otomatik overclock yaparak FSB'yi 230'dan 220'ye çekmiş. 4 tane dizi izledim, sorun çözüldü gibi şu an. Hata almadım. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı