İnternete 15 yaşından küçüklerin girmesini doğru bulmuyorum

Gideon

Megapat
Daha fazla  
İnternet gittikçe daha da tehlikeli olmaya başladı ve özellikle Türkiye'de internet kullanım yaşı çok düşmeye başladı. Ailelerde de sorumsuzluk var. ISS'lerin aile koruma şifresi gibi şeyleri default olarak sunmaları gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse de 15 yaş altının girmemesi gerekiyor.

Bence ailelerin daha çok dikkat etmesi gerek 15 yaşından küçükler giremezse onlar oyun oynayamazsa kötü olur diye düşünüyorum. Aileleri oyun oynarken, birisiyle görüşürken ( Discord gibi ortamlar ) sürekli kontrol etmeli.

TikTok yasaklanmalı zihniyeti ile aynı yaklaşım. Sen yasaklasan da bir şey fark etmeyecek zihniyet değişmedikten sonra. 15 yaşından küçük olup da gayet edepli, bilgili üyeler de var. 20 yaşını geçmiş, daha yazmasını bilmeyen de var. Kısaca mantıksız bulduğum bir düşünce.

Söylediklerine katılmıyorum. İnternet yararlı kullanıldığında çok faydalı bir araç.
Bunun yaş ile değil. Eğitim ve olgunluk ile alakası var. Adalet öyle sağlanamaz. "Saygı, ahlak" eğitimi verirsen, yaş meselesinin pek bir önemi kalmaz.
Size de tamamen katılıyorum.

Yaş ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
"TikTok yasaklansın" içerikli gönderiye benzettim başlıktan dolayı.
Eğitim ve zihniyet önemli olsa bile ebeveynlerin internet hakkındaki tutumu da önemli.
Kimisi için eğitim, eğlence kaynağı iken bazıları içinde milletin alt ve üst soyunu canlı-ölü nesne fark etmeksizin hakaret ettiği platform oluyor.

İnternet için özel bir tür kimlik onayı bazen şart olmalıymış gibi düşünüyorum artık.

LoL gibi leş oyunları oynayıp seviyesiz sohbet yapanları benimle eş tutamazsın abicim. Ben mis gibi arkadaşlarımla takılıyorum, sosyale giriyorum vb. Eğitim şart, yoksa böyle insanlar çıkıyor.

Hocam siz 15 yaşında değildiniz siz doğuştan 15 yaş üstü doğdunuz. Zaten 15 yaşına kadar internet kullanmadınız çok haklısınız hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…