İnternete 15 yaşından küçüklerin girmesini doğru bulmuyorum

Anlamıyorum gerçekten. Çocuk olduğu aşırı belli. Bir moderatöre etiket falan atalım böyle olma
Senin açtığın konuya bakıyorum da anladığım kadarıyla senin de yaşın küçük :D Ya madem adamı yaşı küçük diye aşağılıyosun neden konuyu açanın 15 yaşındakileri aşağıladığını söyleyeyip raporluyorsun :D
*Birbirini gösteren spider-man resmi*

Konuya gelirsek, internet çok büyük bir yer ve kullanımına göre çok da faydalı olabilir. Arkadaş bu yasaklama olayını çocukların kötüye gitmemesi için, kötü-art niyet gütmeden söylediğini düşünüyorum. Yasaklama olayı ise kesinlikle ebeveynlerin ilgisi ve çocuğun seçimleriyle alakalı. Eğer çocuk evden gelip saatlerce bilgisayarın başında saçma sapan içerikler izleyip, gezinip kafasını doldurup (aslında bomboş olan kafası) günü geçiriyorsa. Zaten internet onun işine yaramıyor demektir ve bu kişilere bence de bir önlem alınması gerekli çünkü bu tür çocukların sayısı gittikçe artıyor. Bir de gerçekten kaliteli işler için kullanıp, kendine birşey katan, interneti iyi kullanan çocuklar var...Yasaklama gelmesi gereken şeyler ise bence kesinlikle ortada. Söylememe falan gerek yok, önceki arkadaşlar zaten birçok örnek atmış. İnternette azıcık gezinmiş akıl sahibi insanlar da nelerin zararlı olduğunu görebilir...

Senin açtığın konuya bakıyorum da anladığım kadarıyla senin de yaşın küçük :D Ya madem adamı yaşı küçük diye aşağılıyosun neden konuyu açanın 15 yaşındakileri aşağıladığını söyleyeyip raporluyorsun :D

Konuya gelirsek, internet çok büyük bir yer ve kullanımına göre çok da faydalı olabilir. Arkadaş bu yasaklama olayını çocukların kötüye gitmemesi için, kötü-art niyet gütmeden söylediğini düşünüyorum. Yasaklama olayı ise kesinlikle ebeveynlerin ilgisi ve çocuğun seçimleriyle alakalı. Eğer çocuk evden gelip saatlerce bilgisayarın başında saçma sapan içerikler izleyip, gezinip kafasını doldurup (aslında bomboş olan kafası) günü geçiriyorsa. Zaten internet onun işine yaramıyor demektir ve bu kişilere bence de bir önlem alınması gerekli çünkü bu tür çocukların sayısı gittikçe artıyor. Bir de gerçekten kaliteli işler için kullanıp, kendine birşey katan, interneti iyi kullanan çocuklar var...Yasaklama gelmesi gereken şeyler ise bence kesinlikle ortada. Söylememe falan gerek yok, önceki arkadaşlar zaten birçok örnek atmış. İnternette azıcık gezinmiş akıl sahibi insanlar da nelerin zararlı olduğunu görebilir...
Hocam ben neden 15 yaş onu anlayamadım.

Senin açtığın konuya bakıyorum da anladığım kadarıyla senin de yaşın küçük :D Ya madem adamı yaşı küçük diye aşağılıyorsun neden konuyu açanın 15 yaşındakileri aşağıladığını söyleyeyip raporluyorsun :D

Konuya gelirsek, internet çok büyük bir yer ve kullanımına göre çok da faydalı olabilir. Arkadaş bu yasaklama olayını çocukların kötüye gitmemesi için, kötü-art niyet gütmeden söylediğini düşünüyorum. Yasaklama olayı ise kesinlikle ebeveynlerin ilgisi ve çocuğun seçimleriyle alakalı. Eğer çocuk evden gelip saatlerce bilgisayarın başında saçma sapan içerikler izleyip, gezinip kafasını doldurup (aslında bomboş olan kafası) günü geçiriyorsa. Zaten internet onun işine yaramıyor demektir ve bu kişilere bence de bir önlem alınması gerekli çünkü bu tür çocukların sayısı gittikçe artıyor. Bir de gerçekten kaliteli işler için kullanıp, kendine bir şey katan, interneti iyi kullanan çocuklar var...Yasaklama gelmesi gereken şeyler ise bence kesinlikle ortada. Söylememe falan gerek yok, önceki arkadaşlar zaten birçok örnek atmış. İnternette azıcık gezinmiş akıl sahibi insanlar da nelerin zararlı olduğunu görebilir...

Hocam her şeyi çok net ve güzel özetlemişsiniz fakat açtığım konularda daha çok bilgisayar bileşenlerinden bahsetmişim. Bunun neresi çocukça anlamadım.

Edit: Raporlarken küçümsüyor dedim, bir nevi aynı şey zaten.

Adamı yaşı küçük diye mi aşağılıyorum? Hocam ne yaptınız? Adam yarım saattir 15 yaşından küçüklerle dalga geçiyor, şimdi sorunu bana mı yüklüyorsun? Allah aşkına gidin eski mesajları okuyup yorumunuza tekrar bakın. İnanılmaz.

Hocam her şeyi çok net ve güzel özetlemişsiniz fakat açtığım konularda daha çok bilgisayar bileşenlerinden bahsetmişim bunun neresi çocukça anlamadım.
Şu konudan bahsediyorum. Sosyal ve Türkçe dersleri ortaokulda görülüyor ve açtığın konuda büyük bir sınav kaygın olmadığını (LGS) )düşündüğüm için 8. sınıf olmadığını tahmin ediyorum. Yani 7. sınıf olabilirsin. Yanlış anlaşılma olmasın, ben yaşı küçük olanlara laf etmiyorum. Ama yaşı küçük olanların internetteki zombiye dönüşen (düşünme yetisi olmayan koyunlar) kitleyi oluşturduğunu da unutmamak lazım. Ve işte konunun açılma kısmı da bunla bağlantılı. Zombi kitleyi kısıtlamak ve gerçek hayatı öğretmek.

Hocam her şeyi çok net ve güzel özetlemişsiniz fakat açtığım konularda daha çok bilgisayar bileşenlerinden bahsetmişim. Bunun neresi çocukça anlamadım.

Edit: Raporlarken küçümsüyor dedim, bir nevi aynı şey zaten.

Adamı yaşı küçük diye mi aşağılıyorum? Hocam ne yaptınız? Adam yarım saattir 15 yaşından küçüklerle dalga geçiyor, şimdi sorunu bana mı yüklüyorsun? Allah aşkına gidin eski mesajları okuyup yorumunuza tekrar bakın. İnanılmaz.
Hocam yanlış anlaşıldım.Demek istediğim arkadaş neden 15 yaş diye belirtmiş 16 veya 17 değil.

Hocam yanlış anlaşıldım.Demek istediğim arkadaş neden 15 yaş diye belirtmiş 16 veya 17 değil.
Hocam ben yaş belirtmedim zaten ki bana göre belirtmek de saçma çünkü eğer böyle bir adım atılacaksa(yasaklama) büyük bir araştırma konusu olması lazım yaş sınırının. Çünkü öyle basit bir iş değil koskoca interneti kısıtlamak. Dediğim gibi internet o kadar geniş ki...

Hocam yanlış anlaşıldım. Demek istediğim arkadaş neden 15 yaş diye belirtmiş 16 veya 17 değil.

Hocam burası çorba oldu. Ben onu sana demedim :)
Hocam ben yaş belirtmedim zaten ki bana göre belirtmek de saçma çünkü eğer böyle bir adım atılacaksa(yasaklama) büyük bir araştırma konusu olması lazım yaş sınırının. Çünkü öyle basit bir iş değil koskoca interneti kısıtlamak. Dediğim gibi internet o kadar geniş ki...

Böyle bir yasak olamaz. Olursa ülke Kuzey Kore'ye döner.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı