İnternete 15 yaşından küçüklerin girmesini doğru bulmuyorum

Ben 9 yaşında tanıştım bilgisayarla ama öyle rahatsız edici bir karaktere sahip olmadım. Biraz fıtrat ve aile terbiyesi meselesi. Mayasında olan çabuk kapıyor.

İnternet gittikçe daha da tehlikeli olmaya başladı ve özellikle Türkiye'de internet kullanım yaşı çok düşmeye başladı. Ailelerde de sorumsuzluk var. ISS'lerin aile koruma şifresi gibi şeyleri default olarak sunmaları gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse de 15 yaş altının girmemesi gerekiyor.
İster istemez katılıyorum. Bilinçli bir kullanıcı da olsa Instagram vs gibi her türlü sosyal mecra inanılmaz yetersizlik hissi yaratıyor biz yetişkinler için bile. Ergenlikteki birinin gelişimi için korkunç etki ettiğini düşünüyorum. Şanslıymışız ki bu döneme denk gelmedi çocukluğumuz, ergenliğimiz.

Ama internetin bana ileriki yaşlarda çok büyük zararları dokundu tabi. Genel olarak yaştan sebep değil de ülkece internetle aramızı bir açmamız gerek.

Hocam o kitle her yerde var sadece bizim burada değil örnek Valorant'da bile yabancılar hakaret edip tilt edebiliyor. Ama ne küçük çocuklarla da oynadım tam düzgün olmasa da toxiclik yapmayıp Full infolu oynayan.

Hocam o kitle her yerde var sadece bizim burada değil örnek Valorant'da bile yabancılar hakaret edip tilt edebiliyor. Ama ne küçük çocuklarla da oynadım tam düzgün olmasa da toxiclik yapmayıp Full infolu oynayan.

Profil fotoğrafında gaza gelip evi yakan fenerli dayı değil mi :) gece gece güldürdün helal olsun
Ne yazacağını gerçekten merakla bekliyorum. Yazdığımı anlamadığından eminim ama neyse...

Hocam ben 4-5 kez yapıyorum günde siz bakmadan ben söyleyeyim zaman kaybı olmasın :)

İnternet gittikçe daha da tehlikeli olmaya başladı ve özellikle Türkiye'de internet kullanım yaşı çok düşmeye başladı. Ailelerde de sorumsuzluk var. ISS'lerin aile koruma şifresi gibi şeyleri default olarak sunmaları gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse de 15 yaş altının girmemesi gerekiyor.

Aileler adamakıllı dikkat ettiği sürece bir problem yok, ya da çocuğa internetin bilincine soktu mu, dikkat edemiyorlarsa vermesinler internet.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı