İnternete 15 yaşından küçüklerin girmesini doğru bulmuyorum

Hocam o kitle her yerde var sadece bizim burada değil örnek Valorant'da bile yabancılar hakaret edip tilt edebiliyor. Ama ne küçük çocuklarla da oynadım tam düzgün olmasa da toxiclik yapmayıp Full infolu oynayan.
Öncelikle beni yanlış anlayanlar olmuş. Ben demiyorum ki: EBA hariç sitelere giremesinler! Instagram TikTok yasaklansın! Çocuklar birbirleriyle iletişime geçemesinler!!

Böyle şeyler zaten imkansız.

Fakat şimdi bir düşünün. 10 yaşında çocuk youtube'a girip aslında yetişkinler için yayınlamış bir videoyu direkt olarak izleyebiliyor. Bu videodan öğrenmemesi ve bilmemesi gereken şeyler öğreniyor. Örneğin videodaki küfürlerden bazı kelimeleri googleda aratıp çok daha kötü şeyleri görüyor ve bu şeyler hiç iyi şeyler değil. Eğer "Bunları eninde sonunda öğrenecek,görecek ya arkadaşlarından ya başka şekilde" diyorsanız ise çocukların asıl bunu öğrenmesi gereken yerlerin verilen cinsel eğitimler olduğunu bilmenizi isterim. Binlerce insan bu tip eğitimler hakkında araştırmalar yapıp bu eğitimleri oluşturduysa demek ki gerçekten bir bildikleri var.
Bu sadece küçük bir örnek youtube üzerinden. Youtube gibi uygulamalar ve bütün sosyal medya platformları yeni yapılandırmalara gitmeli ve bunların önüne geçmeli -nasıl geçmeli orası da dediğim gibi üzerine düşünülmesi gereken büyük bir konu yasaklama,kısıtlama gibi genel olarak düşümeyin bunu- ve bazı politikalarını değiştirmeli. (biliyorum imkansız)
Bu tip özel yerlerden sonra ise daha genel olan şeylere kısıtlama getirilmeli. +18 siteler bakımında ve genel olarak internetin güvenliği konusunda devletin yeterli olduğunu düşünmüyorum.

Birçok kez belirttiğim gibi dediğim şeyler imkansız. Fakat bana göre, doğru ve bilinçli bir internet kullanımı ve oluşacak yeni toplum için yapılması gereken şeyler.

Öncelikle beni yanlış anlayanlar olmuş. Ben demiyorum ki: EBA hariç sitelere giremesinler! Instagram TikTok yasaklansın! Çocuklar birbirleriyle iletişime geçemesinler!

Fakat şimdi bir düşünün. 10 yaşında çocuk YouTube'a girip aslında yetişkinler için yayınlamış bir videoyu direkt olarak izleyebiliyor. Bu videodan öğrenmemesi ve bilmemesi gereken şeyler öğreniyor. Örneğin videodaki küfürlerden bazı kelimeleri Google'da aratıp çok daha kötü şeyleri görüyor ve bu şeyler hiç iyi şeyler değil. Eğer "Bunları eninde sonunda öğrenecek, görecek ya arkadaşlarından ya başka şekilde" diyorsanız ise çocukların asıl bunu öğrenmesi gereken yerlerin verilen cinsel eğitimler olduğunu bilmenizi isterim. Binlerce insan bu tip eğitimler hakkında araştırmalar yapıp bu eğitimleri oluşturduysa demek ki gerçekten bir bildikleri var.
Bu sadece küçük bir örnek YouTube üzerinden. YouTube gibi uygulamalar ve bütün sosyal medya platformları yeni yapılandırmalara gitmeli ve bunların önüne geçmeli -nasıl geçmeli orası da dediğim gibi üzerine düşünülmesi gereken büyük bir konu yasaklama, kısıtlama gibi genel olarak düşümeyin bunu- ve bazı politikalarını değiştirmeli. (biliyorum imkansız)
Bu tip özel yerlerden sonra ise daha genel olan şeylere kısıtlama getirilmeli. +18 siteler bakımında ve genel olarak internetin güvenliği konusunda devletin yeterli olduğunu düşünmüyorum.

Birçok kez belirttiğim gibi dediğim şeyler imkansız. Fakat bana göre, doğru ve bilinçli bir internet kullanımı ve oluşacak yeni toplum için yapılması gereken şeyler.

Hocam uzun uzun yazmışsın yine okumayacağım. Sonuç olarak internet tehlikeli fakat olmazsa olmaz. Bu yüzden bir yasak getirilemez. Sal gitsin bu kadar işte.

Öncelikle beni yanlış anlayanlar olmuş. Ben demiyorum ki: EBA hariç sitelere giremesinler! Instagram TikTok yasaklansın! Çocuklar birbirleriyle iletişime geçemesinler!

Fakat şimdi bir düşünün. 10 yaşında çocuk YouTube'a girip aslında yetişkinler için yayınlamış bir videoyu direkt olarak izleyebiliyor. Bu videodan öğrenmemesi ve bilmemesi gereken şeyler öğreniyor. Örneğin videodaki küfürlerden bazı kelimeleri Google'da aratıp çok daha kötü şeyleri görüyor ve bu şeyler hiç iyi şeyler değil. Eğer "Bunları eninde sonunda öğrenecek, görecek ya arkadaşlarından ya başka şekilde" diyorsanız ise çocukların asıl bunu öğrenmesi gereken yerlerin verilen cinsel eğitimler olduğunu bilmenizi isterim. Binlerce insan bu tip eğitimler hakkında araştırmalar yapıp bu eğitimleri oluşturduysa demek ki gerçekten bir bildikleri var.
Bu sadece küçük bir örnek YouTube üzerinden. YouTube gibi uygulamalar ve bütün sosyal medya platformları yeni yapılandırmalara gitmeli ve bunların önüne geçmeli -nasıl geçmeli orası da dediğim gibi üzerine düşünülmesi gereken büyük bir konu yasaklama, kısıtlama gibi genel olarak düşümeyin bunu- ve bazı politikalarını değiştirmeli. (biliyorum imkansız)

Hocam aileler bilgisiz en basiti 5.sınıfların canlı dersine bakın. Chatten biri küfür ediyor öğretmene ve okulun yapabileceği hiçbir şey yok. Çünkü 3 4 sınıfı birleştirip ders anlatıyor.

Bence denetlendiği sürece hiç sorun yok. Kuzenimi ben denetliyorum yaşı 11 ve Minecraft oynamaktan çok zevk alıyor. Her zaman onu takip ediyorum yenilince sinir olunca ne tepki verir diye. Bir keresinde tepkisi fareyi fırlatmak oldu ve o gün ailesine söyledim bu durumu ve 1hafta boyunca elini sürdürmediler ve ben konuştum kuzenimle dedim bak bunlar oyun hep sen kazanmayabilirsin sorun yok hatta arkadaş bile olabilirsin dedim. Şimdi denetlemiyorum çünkü gerek yok artık benimle beraber aynı oyunu oynuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı