İnternete Kablolu Nasıl Bağlanılır?

Daha fazla  
Arkadaşlar evde modem vardı fakat biz kablosuz bağlanıyorduk. Şimdi yeni bilgisayar alındı. Ben interneti kablo ile nasıl bağlayabilirim? Modem kablosu alıp bilgisayar ile bağlayacağım galiba. Bu kablonun adı nedir ve Adana'da nereden bulabilirim? Son olarak modem kablosunu modemde nereye takacağız? @Asım Demir @BERWAR @Jira @Nazım Paşa

Aradığın kablonun adı ethernet kablosu.
Herhangi bir bilgisayarcı da veya elektronikçide rahatlıkla bulabilirsin. Kendine lazım olan uzunluğu söylersin onlar ayarlar.

Genellikle bu kablolar bizde olduğu gibi sarı renkte olur.( Rengi farketmez ) hangi renkteyse modemin arkasında (ve ya modeme göre değişik yerlerde olabilir.) Girişler bulunur. Örneğin sarı kablo aldıysanız sarı renkteki girişlerden herhangi birisine takabilirsiniz. Diğer girişinide bilgisayardaki uygun yerine. Zaten boyut olarak bilgisayardan hangi girişe takılabileceğini rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Herhangi bir bilgisayarcı da veya elektronikçide rahatlıkla bulabilirsin. Kendine lazım olan uzunluğu söylersin onlar ayarlar.
Hocam bilgisayarda takılacak yeri biliyorum da modemde nereye takacağım?

Örnek olarak bir fotoğraf attım. Yuvarlak içine aldığım yere takabilirsin mesela zaten boyut olarak aynıdır kablo ile giriş. Yanında da ethernet 1 gibi yazı bulunuyordur muhtemelen.

Dosya Ekleri

• Air5341_back.png
    Air5341_back.png
    22,6 KB · Görüntüleme: 206
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı