İnterneti komşuyla paylaşmak neden yasal değil?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Evimizde TurkNet 75 Mbps VDSL internet var. Müstakil bir evde oturuyoruz. Evimiz alt ve üst kat olmak üzere 2 daireden oluşuyor. Alt katta ben, annem, babam ve abim oturuyor. Üst katta ise babaannem ve halam oturuyor. Bazen üst kata en yakın akrabalarım da geliyor.

Üst katta bir internet aboneliği yok, alt katın internetini kullanıyor. Fakat bu durumun yasal olmadığı ve suç olduğu söyleniyor.

İnterneti komşuyla paylaşmak neden yasal değil?

Eğer komşunuz bir siber suç işlerse bu suç sizin üstünüze kalabilir diye biliyorum.
Komşumuz öyle yabancı birisi değil. Babaannem ve halam. Onlar da zaten siber suç işlemez.

Çünkü diğer türlü internet servis sağlayıcıları para kazanamaz.
Bu sebep daha mantıklı geliyor açıkçası. Türk Telekom'u baz alalım örneğin.

Türk Telekom'da 100 Mbps VDSL internet (8 Mbps yükleme hızı) 12 ay taahhüt ile ayda 264 TL. İki daireye eşit verilirse 50 Mbps indirme ve 4 Mbps yükleme hızı alınabilir ve daire başına 132 TL olur.

Fakat her iki daireye ayrı ayrı 12 ay taahhütlü 16 Mbps VDSL internet (4 Mbps yükleme hızı) alınırsa daire başına ayda 199 TL oluyor. İki daire için 398 TL oluyor. Arada tam 134 TL fiyat farkı mevcut.

Yani servis sağlayıcılar her iki daireden ayrı abonelik parası alıp daha fazla para kazanmak varken tek bir dairenin internet alıp diğer daire ile paylaşmasını istemiyor. Çünkü bu durum İSS'ye daha az para olarak geri dönüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı