İnterneti Tüm Eve Ethernet İle Yayma

akinalpss

Kilopat
Yer
ankara
Arkadaşlar fotografta göründüğü gibi evimde ankastre mevcut ama sarı kablo sadece salona gidiyor tüm odada Ethernet fişi mevcut bunu tüm eve yaymak istiyorum kabloyu fişe taktığımda kendi odamdaki masaüstü bilgisayarımdan internete bağlanmak istiyorum, WiFi adaptör boşuna önermeyin ping yapıyor. Bunu tüm eve nasıl dagitabilirim, TTnet kullanıyorum bu arada.

20190611_145915.jpeg
20190611_145953.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Salonda hali hazırda çalışan ve diğer odalarda çalışmayan girişlerin diğer uçlarının ev içinde toplandığı bir yer vardır. Orada tüm kabloları kesip uçlrına rj-45 çakıp 1 adet switch koyarsan olur.

Çünkü sarı kablo sol en üstteki (turuncu cat6) kablonun oradaki switch e takılı yapman gereken şey ankastre dolabına 8'li ethernet switch alıp kısa patch kablolalarını (senin sarı kablo dediğin şey) turuncu kabloların sonlandığı yerlere tek tek takarak tüm odalardaki duvarlara dağıtabilirsin.

Benim resimden anlayabildiğim kadarıyla giriş olarak gelen tek sarı kablo sadece 1 numaralı çıkış kablosuna bağlı, o da sanırım salona giden kablo. Yukarıda söylendiği gibi senin bir adet 8'li ethernet switch cihazına ihtiyacın var. Girişe gelen tek kabloyu ethernet switch cihazındaki giriş soketine, diğer numaralı 8 adet çıkış kablolarını da çıkış soketlerine takarsan sorunun çözülecek diye düşünüyorum.
1560339526750.png

Nasıl yani tam anlayamadım
Nasıl ki evdeki tüm elektrik hattı saate gitmeden önce evin içinde bir yerde toplanıp şalterler ile sigorta kutusuna toplanıyorsa aynı şekilde evdeki tüm data hatlarıda ankastreye gitmeden bir yerde toplanır o toplanan yeri bul senin o sarı kabloda orada olacak. Sarı kabloyu ve diğer tüm odalara giden kabloları orada kes ve kesilen uçların hepsine rj-45 jack çak. Sonra bun jakların hepsini bir adet switche bağla bitti. Tüm odalardaki ethernet portları çalışıyor olmalı eğer bir arıza yoksa.

Switch ile değil de modem ile yaptım dediğinizi sarı kabloyu modemin wan girişine takip ekstra kablo ile hem salona hemde odaya kablo taktım ama internet çalışmadı sorun olduğunu düşünmüyorum ama olayı çözemedim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı