İnternetim Hızlı Ancak İndirme Hızım Yavaş

emir0723

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,
İnternet hızım en yakın sunucudan(Antalya) 95 mbps, İstanbul'dan 90 mbps, Moskova'dan 80 mbps, Berlin'den ise 60-70 mbps dolaylarında, New York'dan ise 40-45 mbps civarı. Buna rağmen dizi/film indirdiğim zaman saniyede 2-3 MB indirebiliyorum. Yani gidip de tam kapasite olsun demiyorum ama tüm indirme sunucuları Avrupa ya da Rusya'da bulunurken en azından saniyede 5-6 MB indirebilmem lazım iken hızım yerlerde sürünüyor. Bu problemi nasıl çözebiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Nereden indiriyorsunuz? İndirdiğiniz sitenin serverlarıda sıkıntılı olabilir.
Bu siteden bir test dosyası indirirmisiniz. Birde böyle sonuçlara bakın.
Evet, farklı kaynaklardan indirmeme rağmen farkedemedim ancak anladığım kadarı ile sunucular ile alakalı. Youtube'dan uzun bir video indirirken saniyede 10 MB ile indirdim. Ancak İSS ile alakalı olması da muhtemel. Belki de popüler siteler harici web kaynaklarının hızını sınırlayıp Youtube gibi popüler sitelerde o sınırı kaldırmış olabilirler. Şuan bilgisayarım yanımda değil ancak eriştiğimde bir deneyeyim.

Düzenleme: Telefondan bir deneyeyim dedim süreye göre 60 mbps oluyor. Telefondan yaptığım testlerde hızım 55-65 atmış arası değişiyor. Normal göründü.

Hız testi görsellerini paylaşır mısın?
Bilgisayarım yanımda değil ancak eriştiğimde göndermeye çalışırım. Mahzuru yoksa sebebini sorabilir miyim?

Diğer yaptığım testten bayağı yüksek bir sonuç aldım bu sefer.

Buyrun:

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı