Çözüldü İnternetin IP adresi nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Annowy

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar internet IP adresimi değiştirmek istiyorum ama modemin fişini çekip bekleyip tekrar takınca IP adresi aynı oluyor. 3 kez denedim. Nasıl değiştirebilirim?

Çözüm
IP adresiniz statik olmalı. IP adresinizi statik yapmak için de ekstra para ödemeniz gerekiyor. Eğer IP adresiniz statik ise İSS arayıp bu hizmeti iptal ettirebilirsiniz. IP adresiniz dinamik olduğunda da tanımlanan Wi-Fi IP adresi, internetinizin arkasındaki düğmesinden kapat aç yaptığınızda sıfırlanıyor, yeni Wi-Fi IP adresi tanımlanıyor.
IP adresiniz statik olmalı. IP adresinizi statik yapmak için de ekstra para ödemeniz gerekiyor. Eğer IP adresiniz statik ise İSS arayıp bu hizmeti iptal ettirebilirsiniz. IP adresiniz dinamik olduğunda da tanımlanan Wi-Fi IP adresi, internetinizin arkasındaki düğmesinden kapat aç yaptığınızda sıfırlanıyor, yeni Wi-Fi IP adresi tanımlanıyor.

Çözüm
IP adresiniz statik olmalı. IP adresinizi statik yapmak için de ekstra para ödemeniz gerekiyor. Eğer IP adresiniz statik ise ISS arayıp bu hizmeti iptal ettirebilirsiniz. IP adresiniz dinamik olduğunda da tanımlanan Wi-Fi IP adresi, internetinizin arkasındaki düğmesinden kapat aç yaptığınızda sıfırlanıyor, yeni Wi-Fi IP adresi tanımlanıyor.

O zaman statik IP aboneliğimi iptal ettirirsem sorun çözülür değil mi?

@Annowy, çözülür evet. Statik IP aboneliğinizi iptal ettirin. Bu hizmet için ekstra para ödenmesi gerekiyor. Siz bu hizmeti satın almışsınız. Satın almadığınız sürece statik olabilmesi mümkün değil. Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru var mıdır? @Annowy.

IP adresini statik olarak değiştir.

Dinamik olmalı, statik değil.

İyi akşamlar internet IP adresimi değiştirmek istiyorum ama modemin fişini çekip bekleyip tekrar takınca IP adresi aynı oluyor. 3 kez denedim. Nasıl değiştirebilirim?

İnternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) çift tıklıyoruz.
-Açılan pencerede aşağıdaki IP adresini kullan dedikten sonra,
-Manuel olarak IP adresimizi giriyoruz. (default gateway örneğin:192.168.1.1 ise sende 192.168.1.(254'e kadar istediğin bir IP'yi verebilirsin.)
-Alt ağ maskesine dokunmuyoruz. Otomatik olarak 255.255.255.0 şeklinde olacak.
-Varsayılan ağ geçidi. (Ipconfig de öğrendiğimiz şekilde IP default Gateway'de gördüğümüz 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 gibi benzeri olan IP'yi giriyoruz.)
-Sonrasında DNS olarak googledns 8.8.8.8 8.8.4.4 kullanabilirsin.
-Tamam diyoruz. IP'yi alıyor. Test yapıyoruz.
-Bir sıkıntı olması durumunda tekrar internet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) çift tıklıyoruz otomatik olarak bir IP adresi al seçeneğine tıklayıp tamam diyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı