Çözüldü İnternetin Şifresini Değiştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ExecutioneR_

Kilopat
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
3.395
Makaleler
1
Çözümler
6
Merhaba. Modemin şifresini değiştirmek istiyorum. İnternetim artık çok yavaşladı. Birilerinin internetimi kullandığını düşünüyorum.
Modemin markası: Huawei
İnternetim: TTNET
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
http://192.168.1.1/ e girip ( En azından benim kullandığım bu başka varsa bilemem. ) kullanıcı adınız ve şifrenizi girdikten sonra modem arayüzüne erişebilirsiniz. Ordan Wlan kısmına basıp şifreyi vs. değiştirebilirsiniz.
192.168.1.1 veya 192.168.2.1'e girin. Oradan kullanıcı adı admin şifre ttnet yapın. Şifre değiştirme ekranı açılacaktır. Bu arada MAC filtreleme ile internetinizin başkalarının kullanmasını engelleyebilirsiniz.
 
Herkes aynı ve standart bilgileri vermiş.

Arkadaşlar, herkesin kullanıcı adı root, ama şifresi TTNET değil.

Modem arayüzü numarası (192.168.X.X), kullanıcı adı ve şifre modemin altında yazar. Oradan bakması daha mantıklı.

Ayrıca Kablosuz İstemcilerden kaç tane cihaz bağlı onu görebilirsin. Eğer tanımadığın (zaten hiçbirini anlamazsın, senin için saçma sapan bir harf ve sayı yığılmıştır) bir sürü şey vardır. Onlar bağlı olan cihazlar. Telefon, Dizüstü Bilgisayar, Oyun Konsolu, PC, TV... Aklına Wİ-Fİ'si olan her şey bağlanabilir. Sana ait olan bağlı cihazların sayısı toplam bağlı olan cihazlardan fazla ise (Mesela 2 telefon 1 laptop bağlı. Ama orada 5 tane cihaz gözüküyor) Wi-Fi şifren ele geçirilmiş.

Kablosuz ağ anahtarını değiştirmen gerek. Bunun için Model Numarasını belirtmen gerek. Yada modemin resmi web sitesindeki S.S.S. sayfasını ziyaret et.

Eğer orada bir anormallik yoksa, korkma. AKN dolmuştur :) Hızın düşmüştür.
Eğer hızda da bir sorun yoksa TT Müşteri Hizmetlerini arayın, Teknik Destek alın.
 
Çözdüm sorunu arkadaşlar hayırlı geceler.
Böyle sorunu çözdükten sonra "hadi bye" diyerek gitmek yook :) Nasıl çözdüğünü anlat, seninle aynı sorunu yaşayanlar okusun, öğrensin.
 
Böyle sorunu çözdükten sonra "hadi bye" diyerek gitmek yook :) Nasıl çözdüğünü anlat, seninle aynı sorunu yaşayanlar okusun, öğrensin.

Kesinlikle haklısınız hocam ancak konuda sorunu çözmek için gerekli tüm cevaplar verilmiş, arkadaş da bu şekilde çözmüş belli ki. Tüm cevaplar bu problemi çözecek cevaplar. O yüzden üzerinde fazla durmamış arkadaş nasıl çözdüyle ilgili. Bu konuda dediğim gibi haklısınız birçok kişi gördüm zamanında farklı forumlarda da gördüm çözüyor ancak açıklamıyor. Bazıları da tam tersi başkaları da yararlansın diye açıklıyor. Ancak bu konuda cevaplar yeterli olduğu için arkadaş çözümü eklemeyi gerekli bulmamış.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı