İnternetiniz mi yavaş? İşte internet hızlandırma yöntemleri!

Makaleler
7
1- Wİ-Fİ Şifrenizi Kontrol Edin!
Wi-Fi şifrenizin güvende olduğundan emin olun! Eğer ki şifrenizi kolay yapmışsanız, başkası şifrenizi kırıp kullanıyor olabilir. Bu yüzden yavaşlamış olabilir!

2- Arka Plan Programlarını İnceleyin!
Bilgisayar/Telefon hangi platformda olursa olsun, arka planda çalışan uygulamaları inceleyin. Belki de bir program açık, internetinizi yiyor, o da yavaşlatıyor interneti!

3- Kullandığınız tarayıcıya dikkat edin!
Internet Explorer gibi yavaş bir tarayıcı kullanıyorsanız, Chrome, Opera gibi daha hızlı bir tarayıcıya geçerek internetinizi hızlandırabilirsiniz!

4- Kullanmadığınız zaman modeminizi kapatın!
Kullanmadığınız zaman modeminizi kapatın. Eğer modeminiz fazla ısındıysa sinyal problemlerine neden olabilir.

5- Eklediğiniz favori sitelere, yer imlerine, eklentilere dikkat edin!
Eğer favori ve yer imlerine eklediğiniz siteler fazla ise bu da internetinizi yavaşlatabilir. Eklentilerden de kullanmadıklarınızı kaldırın, o da yavaşlatabilir!

6- Modeminizin önünü kapatmayın!
Eğer modeminizin sinyal almasını engelleyecek&güçleştirecek herhangi bir engel varsa onu kaldırın. Modeminizi daha yüksek yerlere koyarak da hızlandırabilirsiniz.

7-Virüsler!
Eğer bilgisayarınızda virüs varsa bu da internetinizi yiyerek yavaşlatabilir!

8-Başlık bulamadım :)
Eğer internet hızınızda belirgin bir düşüş varsa, semtinizin bağlantısında bir problem olabilir. İnternet hizmet sağlayıcınızla görüşün.

9-Kablolu ve kablosuz internet
Kablolu internetler kablosuzlara göre çok daha hızlıdır. Mümkümse kablolu internet kullanın, kablosuz kullanıyorsanız modeme yakın bir yerde bilgisayarınızı kullanın.

10-Kotanız dolmuş olabilir!
Eğer benim gibi kotalı kullanıyorsanız (bende 50 gb'ı geçince internet hızı %65-%70 gibi azalıyor) internetinizin kotası dolmuş olabilir! Yenilenmesini beklemek zorundasınız!

11-Ek-VPN kullanmayın!
Eğer VPN kullanıyorsanız o da internetinizi yavaşlatır. Zorunlu olmadığınız sürece VPN kullanmayın.

Okuduğunuz için teşekkürler. Metnimi beğenmeyi unutmayın :)

--Kaynakça : Beynim--

En kolay yöntemi unutmuşsun: İnternet paketinizi yükseltin.
Evet aklımdaydı, yazacaktım, unutmuşum :D
Yavaş internete karşı elimizde güçlü bir koz var: Hızlı internet satın almak.
Aklımdaydı, yazacaktım unutmuşum :D
Vallah benimki hızlı hatta fazla hız veriyorlar paket alınmamasına rağmen 25 Mbps yerine 49 Mbps şanslıyım bua rada Superonline olanlarda bu durum var.
Valla şansın başka birinde yoktur he :D

Arada bir müşteri hizmetlerini arayıp şikayet edip karşılığınızda "modeminizi güncelliyorum bir saniye lütfen" diyip hızlandı sanmak da olabilir bak🤣

Güzel yazı olmuş, eline sağlık. Favorilerin yavaşlattığını bilmiyordum bak bende baya var çünkü:) Bir de modemi en son ne zaman kapattım hatırlamıyorum bile, onun da etkisi olabilirmiş bak.

Arada bir müşteri hizmetlerini arayıp şikayet edip karşılığınızda "modeminizi güncelliyorum bir saniye lütfen" diyip hızlandı sanmak da olabilir bak🤣

Güzel yazı olmuş, eline sağlık. Favorilerin yavaşlattığını bilmiyordum bak bende baya var çünkü:) Bir de modemi en son ne zaman kapattım hatırlamıyorum bile, onun da etkisi olabilirmiş bak.
Evet, beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı