İnternette Avrupa seviyesine ne zaman ulaşacağız?

@GozlukluSirin 17a üzerinden VDSL alan kullanıcıları aynı hız içinde 30a'ya geçirmek çok zor olmamalı. ADSL kullanıcıları için ne yapılır bilemiyorum.

İşin modem kısmı var, ADSL kullanıcıların büyük kısmı eski modem kullanıyor. Orası nasıl çözülür bilmiyorum ama TT'nin ister FTTH olsun ister VDSL olsun bireysel kullanıcılara sunduğu komik upload hızlarını düzeltmesi gerekiyor. En azından 100 Mbps kullanan birini 10-20 Mbps arası upload alması lazım.

Bunu sağlamak için fazladan ücret talep etmemeli. Tüm dünyada insanlar ek ücret ödemeksizin teknolojinin ilerlemesiyle aynı paraya yüksek hızlar alırken bizim 100 Mbps indirme ve 4 Mbps upload için 150₺ yakın para ödememiz çok koyuyor.

Böyle giderse aynı seviyeye ulaşamayız diye düşünüyorum.

@GozlukluSirin 17A üzerinden VDSL alan kullanıcıları aynı hız içinde 30A'ya geçirmek çok zor olmamalı. ADSL kullanıcıları için ne yapılır bilemiyorum.

İşin modem kısmı var, ADSL kullanıcıların büyük kısmı eski modem kullanıyor. Orası nasıl çözülür bilmiyorum ama TT'nin ister FTTH olsun ister VDSL olsun bireysel kullanıcılara sunduğu komik upload hızlarını düzeltmesi gerekiyor. En azından 100 Mbps kullanan birini 10-20 Mbps arası upload alması lazım.

Bunu sağlamak için fazladan ücret talep etmemeli. Tüm dünyada insanlar ek ücret ödemeksizin teknolojinin ilerlemesiyle aynı paraya yüksek hızlar alırken bizim 100 Mbps indirme ve 4 Mbps upload için 150₺ yakın para ödememiz çok koyuyor.

Böyle giderse aynı seviyeye ulaşamayız diye düşünüyorum.

Şu anki FTTC kullanıcıların o upload seviyelerini alması için ekstra bir teknoloji gerekmiyor. Bu mesajı yazdığım ev internetimde hız profilinin değişmesine bakar. SAYE'de maliyetler uygun belirlenirse TT saha dolaplarından hizmet alan kullanıcılar için alternatif operatörler YAPA'daki gibi upload limitlerini yükselte veya kaldırabilirler. TT'de fiyatlar öyle alternatifler neredeyse yarı fiyatına veriyorlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı