Enterprise_1071
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Mühendis sayılır
Modem arayüzüne ulaşıp fotoğraf atabilir misin? TTNET Upload hızlarını arttırmıştı altyapın yetersiz gelmiş olabilir.
Zyxel deyim şuan neyi atayım
ADSL Training Status: Showtime
@Yener Mesut'un dediği gibi SNR değeri çok kötü. Düzeltmeniz gerekiyor. Bina içi tesisatınızı yenilemek çözüm olabilir.
Peki ttnet bunu kendi mi yeniliyor yoksa benim mi yeni internet kablosu çekmem gerekiyor? Teşekkür ederim yardımlarınız için
Öncelikle evindeki telefon kutusundan splitter'a kadar gelen (eğer ev telefonunu kullanıyorsan ki TürkNet abonesiysen ev telefonu hiç olmazsa usulaten de olsa duruyordur benim gibi) kablonun düzgünce ve herhangi bir manyetik alandan mümkün olduğunca uzak, parazitsiz geldiğinden emin ol.
splitterını değiştir. Çok eski splitter kullanıyordum bende. Yenileri ile arasında kesinlikle zayıflama değeri farkı ve ulaşılabilinecek hız değeri farkı oluşuyor.
Eğer bunları yaptıktan sonra hala problem yaşarsan MH arayıp arıza kaydı açtır. Türk Telekom ekibi gelip altyapıyı kontrol etsin.
Başka bir modem ile internet bağlantınızı deneyin.
Ankastre den modeme kadar gelen ekler var sa kontrol edin.
Mümkümse Modeme Kadar Eksiz Kablo kullanmaya özen gösterin.
Snr margin düşmesi kabine fazla port yüklemesinden kaynaklı olabilir.
TürkTelekom İl Müdürlüğüne gidip ankastre ve modem için ölçüm talebi için dilekçe yazmanız gerekli.
TürkTelekom a snr margin düşüklüğü nedeniyle kopma sorunu yaşadğınızı hattınızın iyileştirmesi gerekiğini.
SNR margin 5 - 6 dolaylarında olması nedeniye bağlanmanız mümkün olmadığını bildirin.
Kendiniz yenileyeceksiniz. İnternetten bulduğum yöntemleri yazıyorum buraya.