İnternette kopma sorunu

Makaleler
1
Yer
Mordor
Daha fazla  
Meslek
Mühendis sayılır
İyi günler internetim sürekli kopuyor. Modemi açıp kapayınca veya bir süre bekleyince geri geliyor. TTNET'i arayıp konuştuğumda onlarda bir kopma gözükmediğini, modem veya kablolar yüzünden olduğunu söylüyorlar. Ne yapmalıyım? Yeni modem mi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zyxel deyim şuan neyi atayım

İnternet bilgileri var.
1474920845153.png

Böyle bir yer olmalı arayüzde.

İnternet bilgileri var. Eki Görüntüle 567674

Böyle bir yer olmalı arayüzde.
ADSL Training Status: Showtime
Mode: ADSL2+
Traffic Type: ATM Mode
Link Uptime: 0 day: 6 hours: 51 minutes

ADSL Port Details ............. Upstream ............ Downstream
Line Rate: ............. 0.807 Mbps .................... 15.663 Mbps
Actual Net Data Rate: .......... 0.797 Mbps ........................ 15.633 Mbps
Trellis Coding: ............. ON ....................... ON
SNR Margin: ........... 19.9 dB ....................... 8.3 dB
Actual Delay: ................. 0 ms .......................... 0 ms
Transmit Power: .............. 12.0 dBm .................. 18.7 dBm
Receive Power: ................... 4.7 dBm .................. 4.7 dBm
Actual INP: ................. 0.0 symbols .................... 0.0 symbols
Total Attenuation: ................. 6.8 dB .................. 10.5 dB
Attainable Net Data Rate: ................. 1.181 Mbps ........... 16.740 Mbps

Bu var sizce durum nedir?

SNR değeriniz çok düşük. Bu yüzden kopmalar yaşıyorsunuz.
Snr Margin değerleri aşağıdaki gibi olmalıdır:

• 6.0 dBi 8.0 dBi Arası: İnternet sürekli kopar. Her an internet gidebilir. Aşırı ping görülür.
  • 8.0 dBi 10.o dBi Arası: İnternet bağlantısında ping olur ve ufak bir parazit de bağlantı gider.
  • 10.0 dBi 15.0 dBi Arası: İnternet de kopma olmaz. İnternet, stabil çalışır.
  • 15.0 dBi 20.0 dBi Arası: İnternet bağlantısı, stabil ve hızlı çalışır.
  • 20.0 dBi 30.0 dBi Arası: Bağlantı oldukça iyidir. Kopma ihtimali %0’dır.
  • 30.0 dBi 40.0 dBİ Arası: Hattınız mükemmel ve ötesi.

@Yener Mesut'un dediği gibi SNR değeri çok kötü. Düzeltmeniz gerekiyor. Bina içi tesisatınızı yenilemek çözüm olabilir.

Peki ttnet bunu kendi mi yeniliyor yoksa benim mi yeni internet kablosu çekmem gerekiyor? Teşekkür ederim yardımlarınız için

Peki ttnet bunu kendi mi yeniliyor yoksa benim mi yeni internet kablosu çekmem gerekiyor? Teşekkür ederim yardımlarınız için

Kendiniz yenileyeceksiniz. İnternetten bulduğum yöntemleri yazıyorum buraya.

Öncelikle evindeki telefon kutusundan splitter'a kadar gelen (eğer ev telefonunu kullanıyorsan ki TürkNet abonesiysen ev telefonu hiç olmazsa usulaten de olsa duruyordur benim gibi) kablonun düzgünce ve herhangi bir manyetik alandan mümkün olduğunca uzak, parazitsiz geldiğinden emin ol.

splitterını değiştir. Çok eski splitter kullanıyordum bende. Yenileri ile arasında kesinlikle zayıflama değeri farkı ve ulaşılabilinecek hız değeri farkı oluşuyor.

Eğer bunları yaptıktan sonra hala problem yaşarsan MH arayıp arıza kaydı açtır. Türk Telekom ekibi gelip altyapıyı kontrol etsin.

Başka bir modem ile internet bağlantınızı deneyin.

Ankastre den modeme kadar gelen ekler var sa kontrol edin.

Mümkümse Modeme Kadar Eksiz Kablo kullanmaya özen gösterin.

Snr margin düşmesi kabine fazla port yüklemesinden kaynaklı olabilir.
TürkTelekom İl Müdürlüğüne gidip ankastre ve modem için ölçüm talebi için dilekçe yazmanız gerekli.
TürkTelekom a snr margin düşüklüğü nedeniyle kopma sorunu yaşadğınızı hattınızın iyileştirmesi gerekiğini.
SNR margin 5 - 6 dolaylarında olması nedeniye bağlanmanız mümkün olmadığını bildirin.

Kendiniz yenileyeceksiniz. İnternetten bulduğum yöntemleri yazıyorum buraya.

Türktelekomu aradım tesisatınızı yenileyin bizde sorun yok gözüküyor dedi. Onlara göre hiç internetim gitmiyormuş kablolardan demekki. Yarın hemen splinterı değiştireceğim çok sağol.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı