Merhaba arkadaşlar;
İnternet paketim 8 Mbps'e kadar Superonline ADSL aldığım hız (düşük snr ve kopmalar ile) 4 Mbps. Daha önce bu hızı çok sağlıklı alıyordum. Yaklaşık 5 aydır kopmalar ve düşük SNR değerleri ile mücadele etmeye çalışıyorum. Superonline'ı aradığımda 24 saat içerisindeki kopmalarımın 30 40 civarı olduğunu söylüyorlar (bu sorun ayda en az 5 defa oluyor). Birkaç tane güncelleme yapıyorlar düzelmeyince arıza kaydı alıyorlar. Ertesi gün aradığımda sorun Türk Telekom tarafından çözüldü deniyor (sorunu çözmek de hızı düşürmek). Kaç yıldır bu sorunla uğraşıyorum çözüm bulamadım gitti. Santral yaklaşık 2 km uzaklıktaymış. Türk Telekom müdürlüğüne alt yapı dilekçesi vermeye gittiğimde de siz hizmeti Superonline'dan alıyorsun biz bir şey yapamayız diyorlar. Superonline'a bu durumu söylediğimde doğru olmadığını dile getiriyor ne yaptıysam çözüm bulamadım. İnternetim 4 gün sağlamsa 1 gün sorunlu.
Çözüm hakkında bir bilginiz, tavsiyeniz varsa lütfen cevaplayın.
Not: Modemde (HUAWEI HG658 v2 ile de denendi), iç tesisatta sorun yok. Bu sorunlar mahalle genelinde bulunmakta. Hat değerlerimdeki SNR değeri 7 ile 9 arasında değişmekte.
Modu değiştiremiyorum diye biliyorum. Değişiyorsa nasıl değişiyor kurcaladım ama olmadı. Arada bir ADSL2+ oluyor ama sorun aynı değişmiyor. Bu sorun arada bir tekrarlıyor. Şuan düzelmiş mesela. 10 dk. öncesine kadar SNR değeri 13 civarı, ulaşılabilir yüksek hızda 6,300 kbps falandı.
Alt yapı çok değişkenlik gösteriyor.
Zaten kime sorduysam ele alınır bir cevap veremedi.
Konunun SNR ile alakası yok. Hızın düşük. Kopmalar da hatta oluşan fiziksel sorundan kaynaklı.
Hızını yarıya düşürmüşler. Modem firmware varsa güncelle.
Kısaca altyapının kontrol edilip kablolar kontrol edilmesi lazım.
Daha önce TTNETteydim. 10 yıldır bu alt yapı üzerinden hizmet alıyorum. Kaç defa arıza kaydı bıraktıysam hiçbir şekilde düzelme olmadı. Ne yaptıysam sonuç yok. Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim. Şuan çok kopma olduğu için Superonlineı aradım. Arıza kaydı aldı ve hızımı 2 mbps e düşürdü. 1 hafta içinde 103, 24 saat içinde 20 defa kopma olmuş.
Benim portum 2 km uzaklıktaki santrale bağlıymış. 1 sokak üstümdeki komşunun portu galiba daha yakın bir santrale bağlı olmalı ki hattı 61 mbps VDSL destekliyor. Portumu başka santrale de aktarmıyorlar. Ne yapmam gerek çözümü yok mu? @Murat5038@Recep Baltaş