Çözüldü İnternette sürekli hız düşüşü var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

matta76

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bölgeme gelen fibere geçmemle birlikte yaşadığım garip bir problem var. TT hatta sorun olmadığını ve müşteri kaynaklı olduğunu söylüyor. Modem kaynaklı olma ihtimalini, daha önceden böyle bir sorun yaşayan var mı merak ediyorum.

İnternet hızımı testlerde bazen 92Mbps görürken ve kullanabilirken bazen hiç kullanamıyorum 0 download alıyorum 2-3Mbps download alıyorum garip bir şekilde. 0 download değerini hiç görmedim, internet sitelerine erişim sağlayamadığım için 0 diyorum. Modem arayüzümde ve TurkNet'in teknik bilgiler kısmında internetim var görünüyor.

Modemim bozulmuş olabilir mi? Modem değiştirirsem sorun düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgilendirme için teşekkür ederim, evet yapım tarihi çok eski olan bir apartmanda kalıyorum. Hat kablom direkt olarak bağlanıyor modeme, arada herhangi ek bir cihaz yok. Ev telefonu kullanmıyorum. Hızımı yüksek şekilde kullandığımda oluyor, düşüş olduğu anlarda oluyor garip şekilde. Çok inişli çıkışlı ve bu iniş çıkışların ne zaman olacağı belli olmuyor. Bina içindeki kutudan eve kadar çıkan hatta mı problem olabilir?
Ek olarak size dün attığım SS'de CRC değerim: 2258064, o SS'den sonra hiç modem kapatmadım ve 13:53 'de CRC değerim 5697336 iken şu anki (14:21) CRC değerim: 6317405
Rica ederim. Muhtemelen problem bina içi kablolardadır, internet arızalarının bir çok nedeni oluyor, olası nedenleri eleyerek sonuca ulaşılabilir. Siz zaten yeni bir modem almışsınız, bu durumda modemi aradan çıkarabiliriz, diğer nedenlerden biri de internet hızını kaldıramayacağı değerlere yükseltmek, bu durumda da internet sağlıklı çalışmaz, zaman zaman kopmalar meydana gelir. Hat değerlerine bakıldığında saha dolabına olan mesafeniz iyi durumda, SNR değeri ise stabil değerlerin altında kalıyor, modem sağlayıcıların önerdiği SNR değerinin yani hat gürültüsünün en az 15dB olması gerektiği söylenir. Bu durumda hızınızı kademeli bir şekilde düşürerek, hattınızın stabil çalışmasını sağlamak mümkün. Fakat siz isterseniz binadaki kutudan gelen kabloyu değiştirebilirsiniz. Bir ihtimal hattınızda değişiklik olabilir, bazı durumlarda hat kalitesinde değişkenlik olmazken, bazı durumlarda da hat kalitesi artabiliyor.
Teşekkür ederim tekrardan, dediğiniz gibi apartman içerisindeki hattı güncelleyip tekrardan gelişmeleri buradan iletirim.
Rica ederim. Gelişmeleri iletmeniz faydalı olacaktır. Belirttiğim gibi kablo değiştirmek sorunu çözebilir veya bir değişiklik olmayabilir, en azından kabloyu yenilemiş olursunuz ve bir ihtimali daha ortadan kaldırmış olursunuz.

Rica ederim. Gelişmeleri iletmeniz faydalı olacaktır. Belirttiğim gibi kablo değiştirmek sorunu çözebilir veya bir değişiklik olmayabilir, en azından kabloyu yenilemiş olursunuz ve bir ihtimali daha ortadan kaldırmış olursunuz.
Yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim, an itibari ile apartman içi hattımı CAT6 ile değiştirdim sizin tavsiyeniz ile. Şu an modem arayüzündeki CRC değerim downstreamda 1802, upstreamda 0. Yeni kablo ile 7-8db 'lik hattımda artış oldu. İlerleyen süreçteki deneyimlerimi de paylaşacağım.

Bu 1802 değeri aralıklarla artıyor. 4 dakikada bu değere ulaştı, problem oluşturur mu? Sorun devam ediyor olabilir mi?

Son düzenleme:
Yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim, an itibari ile apartman içi hattımı CAT6 ile değiştirdim sizin tavsiyeniz ile. Şu an modem arayüzündeki CRC değerim downstreamda 1802, upstreamda 0. Yeni kablo ile 7-8db 'lik hattımda artış oldu. İlerleyen süreçteki deneyimlerimi de paylaşacağım.

Bu 1802 değeri aralıklarla artıyor. 4 dakikada bu değere ulaştı, problem oluşturur mu? Sorun devam ediyor olabilir mi?
Rica ederim. Öncelikle kablo değiştirmeniz hat kalitesini olumlu yönde etkilemiş, bu değerler ile internetinizin kopmaması gerekiyor. CRC hataları modem yeniden başlatılmadığı sürece sıfırlanmıyor, modem yoğun kullanıldıkça CRC hataları daha da artacaktır, en yoğun kullanımda ne kadar CRC hatası aldığına bakmanız gerekiyor. Modemi kapatmadan gün boyunca açık tutun ve kullanmaya devam edin, günün sonunda hat değerlerine tekrar bakın ve ne kadar CRC hatası almış kontrol edin, sonrasında hat değerlerini tekrar resim olarak ekleyin, çıkan sonuca göre bir değerlendirme yapalım.

Rica ederim. Öncelikle kablo değiştirmeniz hat kalitesini olumlu yönde etkilemiş, bu değerler ile internetinizin kopmaması gerekiyor. CRC hataları modem yeniden başlatılmadığı sürece sıfırlanmıyor, modem yoğun kullanıldıkça CRC hataları daha da artacaktır, en yoğun kullanımda ne kadar CRC hatası aldığına bakmanız gerekiyor. Modemi kapatmadan gün boyunca açık tutun ve kullanmaya devam edin, günün sonunda hat değerlerine tekrar bakın ve ne kadar CRC hatası almış kontrol edin, sonrasında hat değerlerini tekrar resim olarak ekleyin, çıkan sonuca göre bir değerlendirme yapalım.
Merhaba, hat değerlerim şu an normal. Sabah saatlerinde de 100mbps'e çektirdim hattımı tekrardan.

Modem 13 saattir aktif:

Merhaba, hat değerlerim şu an normal. Sabah saatlerinde de 100mbps'e çektirdim hattımı tekrardan.

Modem 13 saattir aktif:
Merhaba, hat değerlerinizde problem kalmamışa benziyor. İndirme kısmındaki SNR değeri, biraz düşük kalmış, fakat internetiniz kopmuyorsa problem yoktur. CRC hataları kritik sayılara ulaşmadıkça internetinizi bu hat değerleri ile verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Merhaba, hat değerlerinizde problem kalmamışa benziyor. İndirme kısmındaki SNR değeri, biraz düşük kalmış, fakat internetiniz kopmuyorsa problem yoktur. CRC hataları kritik sayılara ulaşmadıkça internetinizi bu hat değerleri ile verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.
CRC sorunum çözüldü, 2 gün 3 saattir modemim aktif ve Downstream CRC 3758, Upstream CRC 0. Hızım bazı aralıklarla 40'a düşüyor ama bu da cihazlara bağlı ve aktif kullanımdan ötürü oluyor. Yardımınızdan ötürü çok teşekkür ederim, siz olmasaydınız ISS ile uğraşmaya devam ediyordum.

CRC sorunum çözüldü, 2 gün 3 saattir modemim aktif ve Downstream CRC 3758, Upstream CRC 0. Hızım bazı aralıklarla 40'a düşüyor ama bu da cihazlara bağlı ve aktif kullanımdan ötürü oluyor. Yardımınızdan ötürü çok teşekkür ederim, siz olmasaydınız ISS ile uğraşmaya devam ediyordum.
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Dediğiniz gibi modeme diğer cihazlar bağlandığında internet hızı cihazlar arasında paylaşılır, çok ciddi hız düşüşleri olmadığı sürece problem yoktur. Sorunun kısa sürede çözüldüğüne sevindim. Umarım bir daha problem yaşamazsınız.

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Dediğiniz gibi modeme diğer cihazlar bağlandığında internet hızı cihazlar arasında paylaşılır, çok ciddi hız düşüşleri olmadığı sürece problem yoktur. Sorunun kısa sürede çözüldüğüne sevindim. Umarım bir daha problem yaşamazsınız.
Teşekkür ederim her şey için tekrardan :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı