İnternetteki bazı sitelere erişemiyorum

Yazar

Hectopat
Katılım
10 Ekim 2018
Mesajlar
360
Çözümler
3
Yer
Turkey
Merhabalar bilgisayar kullanım tarihimdeki en garip internet sorunuyla karşı karşıyayım. Öncelikle Türk Telekom evde internet kullanıyorum onu belirteyim.
Sorun şöyle: Devletin resmi siteleri (TRT, EBA, e-Devlet vb.) Google servislerinin tamamına, sosyal medya servislerinin bazılarına (Facebook, Twitter, YouTube vb.), Netflix ve bazı başka forumlara sorunsuz girebiliyorum. Bunlar dışında Discord, Microsoft servislerinin bazıları (Skype, Live, Outlook vb. Live ile oturum açılanlar), birçok korsan oyun indirme sitesi, Torrent sitelerinin tamamına, oyun modlama sitelerine ve bazı haber sitelerine giremiyorum. Buraya Technopat'a da giremiyorum şu anda başka ağa bağlanıp konuyu açıyorum :D Steam vb. platformlara ve bazı web sitelerine ise zorlanarak giriyor girse bile HTML yapısı bozuk oluyor yani yarım yüklenmiş oluyor yazılar var resimler yok misali. Bilgisayarda durum böyle.

Speedtest ile değerlere baktım her şey normal.

Başka bir ağa bağlandığımda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum her yere girebiliyorum. Ancak şöyle bir sorun var kendi ağıma telefonumdan bağlandığımda tüm sitelere aynı ağ üzerinden rahatlıkla girebiliyorum sadece PC ile girmeye çalıştığımda girmiyor bu sitelere. PC'den ağ değiştirince sorun olmuyor.

Daha net anlatayım:
Kendi Wi-Fi ağım: PC ile bazı sitelere girebilmek. Telefon ile tüm sitelere girebilmek.
Başkasının Wi-Fi ağı: PC ile tüm sitelere girebilmek. Telefon ile tüm sitelere girebilmek.
Garip bir durum.

Denemeler: Modem resetlendi, sistem yeniden başlatıldı, tarayıcı değiştirildi, Proxy DNS ayarları değiştirildi, VPN denendi, Microsoft ağ sorun giderici denendi, Anti-Virüs ile tarama yapıldı. Hiçbiri işe yaramadı.

Bu sorunu çözmeme yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Şuan mobil verimden bağlanıyorum. Müşteri hizmetlerine bağlandığımda sunucularımızdaki problem yüzünden hiçbir şekilde internet arızalarını tespit edemiyoruz. Tahmini olarak yarın 6 civarlarında sorun çözülecektir diyor.
 
Arkadaşlar bana da DNS dediler ama madem sorun telekomda neden telefondan girebiliyorum bilgisayarı telefondan ayıran şey nedir? Bunun sebebini merak ediyorum.
Muhtemelen yarına çözülür.
Cevaplarınız için çok teşekkürler. İyi geceler iyi forumlar.
 
Arkadaşlar bana da DNS dediler ama madem sorun Telekom'da neden telefondan girebiliyorum bilgisayarı telefondan ayıran şey nedir? Bunun sebebini merak ediyorum.
Muhtemelen yarına çözülür.
Cevaplarınız için çok teşekkürler. İyi geceler iyi forumlar.

Ben Telefondan'da bağlanamadım zaten o zaman anladım Türk Telekom'dan dolayı olduğunu aradığımda sorun üzerinde çalışılıyor dedi. Büyük ihtimal yarına düzelir şimdilik zamana bırakmak.
 

Geri
Yukarı