İnternetteki hız kaybı

FinisElectus

Kilopat
Merhabalar, Türk Telekom kullanıcısıyım ve ara sıra böyle sıkıntılar yaşıyorum. Çözümü ne olabilir? Bu sorun neden kaynaklıdır? Son günlerde modem değişimi yaptım ve sorun düzelmedi. Modemim yaklaşık olarak 12 saattir açık. İnternet hız testim ve modem arayüzündeki değerler aşağıdadır. Kablolu ile bağlanmaktayım ve test tek cihaz bağlı iken yapılmıştır. (Yazıyı yazarken CRC değerim 6622670 oldu.)

1609172535634.png

1609172437342.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer laptop kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir bir de telefondan test edebilir misiniz
Masaüstü bilgisayarımdan ve iki ayrı telefondan test ettim hızlar +-0.25 oynuyor.
Hat değerleriniz çok kotu. Ankastreden eve kadar CAT 6 kablo çek(tır)in. İndirme için 4 dB bir değer var. Bu rakam en az 10 olmalı.
Kabloyu nasıl çektirebilirim? Şuan apartmanda oturmaktayım Telekom Müdürlüğüne mi gitmem lazım?

İnternet hızını düşürdüğümüzde dB değeri artıyor diye duymuştum. 12mbps hızına çektirirsem düzelir mi?

Merhaba,bu değerlere bakarak hız düşürmeniz bir fayda etmeyecektir çünkü modem aşırı crc hatası almış.Bunun sebebi birçok nedenden kaynaklanabilir.Modem değiştirmek de bir çözüm fakat siz zaten değiştirmissiniz.İkinci olarak evinize bağlanan kabloları kontrol ettirmelisiniz,yüksek ihtimalle kablolarda problem olduğunu düşünüyorum.Kablo dışardan gelen siyah kablo ile mi eve bağlı yoksa apartman içindenmi hat alıyorsunuz?

Son düzenleme:
Türk Telekom'un müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bıraktırın. Gerekirse evinize teknik ekibi çağırıp hız testi yaptırınız. Türk Telekom çoğu firmaya göre yurt dışı bağlantıları hızlıdır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba,bu değerlere bakarak hız düşürmeniz bir fayda etmeyecektir çünkü modem aşırı crc hatası almış.Bunun sebebi birçok nedenden kaynaklanabilir.Modem değiştirmek de bir çözüm fakat siz zaten değiştirmissiniz.İkinci olarak evinize bağlanan kabloları kontrol ettirmelisiniz,yüksek ihtimalle kablolarda problem olduğunu düşünüyorum.Kablo dışardan gelen siyah kablo ile mi eve bağlı yoksa apartman içindenmi hat alıyorsunuz?
Kablo dışardan gelen siyah kablo ile mi eve bağlı derken hocam sorunuzu pek anlayamadım da. Modeme bağlanan ethernet kablosu data prizine bağlı. Sanırsam apartman içinden oluyor bu.

Kablo dışardan gelen siyah kablo ile mi eve bağlı derken hocam sorunuzu pek anlayamadım da. Modeme bağlanan ethernet kablosu data prizine bağlı. Sanırsam apartman içinden oluyor bu.
Apartman içinde ise sizin evden apartmanın muhtemenelen en alt katına kadar uzanan bir kablo vardır.Sizdeki problem alt yapı olarak gözüküyor.Ya iç tesisat yada dışardan gelen alt yapı ve hatta saha dolabındaki port ta bile sıkıntı olmuş olabilir.İnternet servis sağlayıcınızla görüşmenizi ve detaylı bir arıza kaydı oluşturmanızı tavsiye ederim çünko problem teknik müdahale gerektiriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı